16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialVintage shop pe meleaguri romanesti

Vintage shop pe meleaguri romanesti

Ce sunt hainele vintage? De cele mai multe ori, acest atribut este confundat cu hainele second-hand. Recunosc, si eu am fost putin derutata atunci cand am aflat ca aceasta denumire este atribuita hainelor vechi si pe undeva exista unele similitudini intre cei doi termeni. Insa pentru multi dintre noi este neclara diferenta dintre hainele vintage si cele pur si simplu invechite. Din punctul meu de vedere orice lucru purtat sau folosit de catre cel putin doua persoane in doua perioade diferite prinde conturul unei povesti. Dar istoria hainelor vintage este un stil peste ani.

Prin definitie, hainele la moda din anii ’20 pana in ’70 apartin stilului vintage. In ultimii ani, in Occident este un real fenomen, magazinele care vand haine si accesorii vintage au devenit tot mai populare, iar in revistele de specialitate au inceput sa apara tot mai multe articole despre acest trend. Tot afara, pe langa marile orase se organizeaza targuri de vintage – flea-markets – de unde poti cumpara piese vechi pastrate in lazi de zestre si scoase la lumina pentru a-si continua povestea.

In Romania inca mai avem de asteptat. Dar incet-incet prinde viata si la noi fenomenul hainelor vintage. O speranta in acest sens este data de lansarea recenta a unui magazin virtual cu imbracaminte si accesorii vintage: Neovintage. Mai degraba as spune ca este "copilul de suflet" a doi tineri din Bucuresti preocupati cu adunatul a tot ceea ce este vechi. De la simple brose, ochelari de soare, gentute, pantofi si rochite pana la draperii de inspiratie retro, toate au fost stranse cu grija ori de pe internet, de la artisti necunoscuti, magazine outlet ori de la mame si mai ales din lada de zestre a bunicii. Acesti mecena ai hainelor vintage se straduiesc, printr-un mecanism de recycle, sa redea gloria unor obiecte de vestimentatie purtate in trecut. "Obiectele nu stau intr-un dulap, ci reintra in circuit: azi le port eu, maine tu, peste 50 de ani copilul unui strain". Partea frumoasa este ca la Neovintage Shop poti vedea lucruri foarte chic, originale la preturi foarte accesibile: cizme din cauciuc cu pattern burberry la doar 60 lei, ochelari de soare Peepers, Carrera sau Dior in jur de 100 lei, genti realizate de diferiti designeri la doar 70 lei si exemplele pot continua. Comenzile se pot face prin mail de la adresa de site/blog: www.neovintageshop.blogspot.com si tot aici sunt expuse toate obiectele puse in vanzare. Asadar nu trebuie sa fii robul obiectelor vestimentare, trebuie sa stii sa te desparti de ele pentru ca vin altele in locul lor.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă