11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Rețea de traficanți de droguri, spartă de poliție și DIICOT. Șase...

VIDEO. Rețea de traficanți de droguri, spartă de poliție și DIICOT. Șase persoane au fost reținute. Ancheta a pornit de la cercetarea dublei crime din Motru

Șase traficanți de droguri au fost reținuți de procurorii DIICOT și urmează să fie duși în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Este vorba despre membrii uei rețele de trafic de cannabis care aproviziona piața de profil din municipiile Motru și Târgu Jiu, precum și din localitățile situate în vecinătatea acestora.

Ancheta în acest caz are legătură cu cercetarea dublei crime de anul trecut, din apropiere de Motru. Atunci, un tânăr și prietena lui au fost găsiți carbonizați într-o mașină, pe marginea unui lac. 

”Destructurarea grupării a fost posibilă și cu sprijinul de specialitate al lucrătorilor  Serviciului de Informații și Protecție Internă Gorj.

 

Procurorii DIICOT – Biroul Teritoral Gorj au declanșat investigațiile în data de 10 martie a.c., când cauza a fost disjunsă dintr-un alt dosar de trafic de droguri trimis instanței de judecată în data de 7 martie a.c. și soluționat, între timp, cu condamnarea inculpaților.

Prin ordonanțele din 27 și 28 mai., procurorii DIICOT au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de suspecții Gonciulea Constantin-Puiu, Nicolae Valentin-Adrian, Predescu Remus-Vasile,  toți trei acuzați de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic ilicit de droguri de risc, prev. şi ped. de art. 367 alin. (1), (3) Cod penal şi art. 2 alin.(1) din Legea 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin.(1) Cod penal. Aceeași măsură procesuală a fost dispusă și față de suspecții Tănăsoiu Ionuţ-Eugen, Lungu George-Viorel, Sperlea Petre-Daniel, ş.a. pentru săvârşirea infracţiunilor de aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la infracţiunea de trafic ilicit de droguri de risc, prev. şi ped. de art. 48 Cod penal rap. la art.2 alin.(1) din Legea 143/2000 cu aplicarea art. 35 alin.(1) Cod penal”, informează DIICOT într-un comunicat de presă.

Potrivit anchetatorilor, există suspiciunea rezonabilă că începând cu vara anului 2013, inculpații  Gonciulea Constantin-Puiu, Nicolae Valentin-Adrian și Predescu Remus-Vasile au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii de infracţiuni de trafic şi consum ilicit de droguri din categoria cannabis, moment de când, în mod repetat, până la data de 27.05.2014, au deţinut  diferite cantităţi de cannabis, pe care  le-au procurat  din surse de încredere şi le-au pus în vânzare, livrat şi distribuit, în diferite moduri, către alţi traficanţi sau consumatori de astfel de substanţe. 

Totodată există suspiciunea rezonabilă că inculpații Tănăsoiu Ionuţ-Eugen, Lungu George-Viorel, Sperlea Petre-Daniel, ş.a. i-au ajutat și sprijinit pe cei trei lideri ai grupării infracționale, înlesnindu-le punerea în vânzare, livrarea și distribuirea drogurilor prin acţiuni conspirate şi prin implicarea altor persoane.  Drogurile  au fost puse în circulaţie către un număr mare şi constant de consumatori de încredere pentru cei trei  lideri ai grupării.

Drogurile erau procurate fie din Italia, fie de la surse aflate în Timișoara, erau depozitate într-un loc secret situat pe raza județului Mehedinți, de unde membrii grupării luau cantități mai mici, o dată la două trei zile, pe care le puneau în vânzare, în special, pe timp de noapte.

În data de 27 mai, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Gorj şi poliţişti din cadrul SCCO Gorj, sprijiniţi de ofiţeri din cadrul BCCO Craiova, SCCO Mehedinţi,  BCCO Timişoara, lucrători din cadrul  I.P.J. Gorj  şi din cadrul Serviciul Acţiuni Speciale Gorj au efectuat 14 percheziţii domiciliare, la locații din județele Gorj, Mehedinți, Dolj, Timiș. Totodată au fost efectuate și percheziții corporale asupra membrilor grupării, precum și percheziții asupra unor vehicule.

Au fost depistate  și ridicate mai multe corpuri delicate: telefoane mobile, cântar electronic, foiţe pentru confecţionarea ţigărilor din cannabis, sume de bani, fragmente vegetale de culoare verde-oliv (cannabis) în cantitate totală de aproximativ 45 grame, grindere metalice  (râşniţe) pentru mărunţirea cannabis-ului,  etc.

De asemenea de la locaţiile din județele Gorj și Mehedinți, folosite de către inc. Gonciulea Constantin Puiu a fost ridicată o cantitate de  petarde şi artificii, cât şi un dispozitiv artizanal confecţionat din astfel de materiale.

Procurorii DIICOT – BT Gorj au dispus, prin ordonanţele din 27.05.2014 şi 28.05.2014,   măsura reţinerii pe o durată de 24 ore, faţă de inculpaţii Gonciulea Constantin-Puiu, Nicolae Valentin-Adrian, Predescu Remus-Vasile, Tănăsoiu Ionuţ-Eugen, Lungu George-Viorel, Sperlea Petre-Daniel, față de alți trei inculpați fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Cei șase inculpați vor fi prezentați astăzi judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă