11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Inidente grave la Rio. Peste 10.000 de oameni au ieşit pe...

VIDEO. Inidente grave la Rio. Peste 10.000 de oameni au ieşit pe străzi

Peste 10,000 de persoane au ieşit pe străzi, la Rio, pentru susţine cererile profesorilor aflaţi în grevă. Evenimentul a degenerat însă în momentul în care au intervenit 200 de anarhişti mascaţi, autorii unor mari distrugeri în centrul oraşului, informează Hotnews.

Demonstranţii au strigat lozinci ca: “Acest guvern va cădea ! Afară Cabral şi Paes!” (Sergio Cabral, guvernatorul din Rio şi Eduardo Paes, primarul oraşului). Manifestanţii au mărşăluit paşnic până la Piaţă Cinelandia unde se află Consiliul municipal. Însă după lăsarea serii au început incidentele, la iniţiativa a peste 200 de anarhişti mascaţi.

Conform rapoartelor poliţiei, un autobuz a fost incendiat iar ferestrele mai multor chioşcuri şi sucursale ale băncilor au fost sparte. De asemenea, un grup de anarhişti mascaţi au spart uşile primăriei, iar alţii au aruncat cu bombe artizanale şi au dat foc pubelelor de gunoi în stradă.

Forţele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene.

Aproximativ 50.000 de oameni au răspuns la apelurile de a manifesta difuzate prin intermediul reţelelor sociale, poliţia estimând numărul de demonstranţi la 10.000.

Cadrele didactice sunt în grevă de luni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă