2.3 C
București
joi, 2 februarie 2023
AcasăSpecialVIDEO. Dosarul Microsoft: Gheorghe Ștefan recunoaște faptele, după patru luni de arest

VIDEO. Dosarul Microsoft: Gheorghe Ștefan recunoaște faptele, după patru luni de arest

UPDATE 16:39: Primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost dus marţi din arest la DNA, pentru a fi audiat în dosarul "Microsoft", surse judiciare spunând că a recunoscut faptele de care este acuzat şi a dat o declaraţie în care a arătat cum au fost folosiţi banii primiţi ca mită, informează Mediafax.

Gheorghe Ştefan este în arest preventiv din 29 octombrie 2014, în dosarul "Microsoft", în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Instanţa supremă a decis, luni, prelungirea măsurii arestului preventiv pentru Gheorghe Ştefan pe o perioadă de 30 zile, începând cu 26 februarie până la 27 martie, la cererea procurorilor DNA, hotărâre care poate fi contestată tot la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

––

Fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan a recunoscut acuzațiile de trafic de influență și spălare de bani, în dosarul Microsoft, după patru luni de arest.

Avocatul fostului primar, Pavel Abraham, a declarat că, clientul său a avut o atitudine ”proactivă, a recunoscut acuzațiile care i s-au adus, traficul de influență și spălare de bani. Dânsul nu a vorbit de bani albi sau de bani negri, a apreciat că sumele de bani de care știe el au mers către campaniile electorale din partidul din care făcea parte. A confirmat că aceste resurse s-au folosit în cele două campanii electorale”.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/flowplayer’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/playernew/singleplayer_max/5d777b4d3ae7d09cab4d1f7c06ae45f1/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Gheorghe Ștefan rămâne după gratii, în timp ce Dorin Cocoș va fi cercetat în arest la domiciliu, în dosarul Microsoft, a decis, luni Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește și: Dosarul Microsoft: Gheorghe Ștefan rămâne după gratii. Dorin Cocoș, în arest la domiciliu

Potrivit procurorilor, Dorin Cocoş ar fi cerut 17,5 milioane de euro pentru el, Gheorghe Ştefan şi Gabriel Sandu, pentru a interveni în achiziţionarea dreptului de utilizare a licenţelor Microsoft, din care 15,7 milioane de euro ar fi ajuns în contul unor firme controlate de cei trei, direct sau prin intermediari.

Cele mai citite
00:01:30

VIDEO: Grădina Zoologică din Kiev primește o mână de ajutor din partea Germaniei

În timp ce grădina zoologică din Kiev se luptă să țină animalele la căldură în timpul întreruperilor de curent care durează ore întregi, o...

Să facem din Șona un Davos al nostru!

Șona, un sat din Ardeal, în care pictorul Ștefan Câlția țese o poveste cu fir albastru, poate fi fără de sfârșit. Zugravi anonimi, asistați...

FBI nu a găsit documente clasificate în casa de vacanță a lui Biden din Delaware

FBI a finalizat o percheziție la locuința președintelui Joe Biden din Rehoboth Beach, Delaware, și nu au fost găsite documente cu marcaje clasificate, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă