0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialVIDEO + FOTO: O tânără subponderală pune la zid industria modei, pentru...

VIDEO + FOTO: O tânără subponderală pune la zid industria modei, pentru standardele de frumuseţe „absurde”

Un fotomodel suedez, Agnes Hedengård, acuză industria modei că are standarde absurde, întrucât angajatorii o resping, pentru că o consideră „prea grasă”, deşi este subponderală, cu un indice de masă corporală de 17.5, informează publicația britanică The Independent.

Hedengård, în vârstă de 19 ani, s-a filmat în oglinda din camera ei. Îmbrăcată doar în lenjerie intimă, fata a explicat de ce este respinsă de angajatori.

„Ei cred că posteriorul meu este prea mare, iar şoldurile, prea late. Potrivit industriei modei, nu poţi arăta în acest fel; trebuie să fii mai slabă. (…) (Standardele impuse – n.r.) sunt absurde, le detest şi vreau să le afle şi alţi oameni”, a spus tânăra în videoclip.

Citește și: SCANDAL pe reţelele sociale. Siluetele modelelor supraponderale, remodelate digital

„Corpul tău este mai frumos şi mai potrivit să apară în reviste decât unul mai slab. Sunt sigur că intervenţia ta va fi folositoare şi va convinge un angajator să lucreze cu tine”, a încurajat-o un utilizator al reţelei de socializare Facebook.

Un scandal legat de standardele de frumuseţe în modă a izbucnit recent în reţelele de socializare, după ce siluetele unor modele supraponderale au fost modificate digital, astfel încât femeile să pară mai slabe. Conturile numite „Project Harpoon” din reţelele Facebook, Instagram și Tumblr au fost închise, după ce unul dintre modelele vizate a făcut presiuni în acest sens. 

 

 

 

Cele mai citite

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...

De ce email marketing-ul rămâne un canal de marketing important în 2023

Într-o realitate în care o mulțime de canale noi de comunicare apar și dispar cu rapiditate, email marketing-ul persistă, fiind un adevărat pilon al...

Modificări privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân. Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, actul normativ care modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă