20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO CUTREMURĂTOR cu incendiul din clubul Colectiv, filmat de una dintre victime

VIDEO CUTREMURĂTOR cu incendiul din clubul Colectiv, filmat de una dintre victime

O nouă înregistrare surprinsă în clubul Colectiv, la scurt timp după declanşarea incendiului, a fost făcută publică, miercuri, la aproape o lună de la tragedie. Imaginile au fost înregistrate de una dintre victime, care se află internată într-o clinică din Israel, scrie Mediafax. 

În înregistrare apar scena şi stâlpul de la care a pornit incendiul. Flăcările sunt deja puternice, iar cei prezenţi la concertul trupei Goodbye to Gravity, care îşi lansa în acea seară un nou album, se îndepărtaseră deja de foc şi se înghesuiau să iasă pe singura uşă existentă.

Tinerii sunt relativ calmi la început şi nu conştientizează pericolul. Unul dintre ei ţine strâns trepiedul camerei de filmare şi aşteaptă să poată ieşi. Însă, spre finalul filmării, care durează 43 de secunde, focul cuprinde victimele, după ce din tavan cad bucăţi de plastic lichid. 

Înregistrarea este făcută de reporterul Cristian Matei, care este una dintre victimele incendiulu din Colectiv. El a fost transferat, pe 6 noiembrie, de la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală la Spitalul Sheba – Tel Ha Shomer din Israel, fiind supus mai multor intervenţii chirurgicale, după ce a suferit arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului.

27 de persoane au decedat în seara zilei de 30 octombrie, în urma unui incendiu izbucnit, la ora 22:32, în clubul Colectiv din Capitală, unde avea loc un concert al trupei Goodbye to Gravity şi la care asistau sute de persoane.

Incendiul s-a declanşat de la focurile de artificii folosite în timpul concertului, la ora 22:32:16, iar tavanul localului situat pe strada Tăbăcarilor a fost cuprins de flăcări violente în doar zece secunde, aşa cum s-a arătat ulterior într-un referat al procurorilor Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

După alte zeci de secunde, suprafaţa tavanului ardea în totalitate, iar oamenii se îmbulzeau în număr mare să iasă din club, un fum dens cuprinzând întreg clubul.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. Alte aproximativ 200 de persoane au fost rănite, multe dintre acestea fiind în stare critică sau foarte gravă.

Intoxicaţia cu monoxid de carbon, fum şi gaze toxice a reprezentat principala cauză a decesului victimelor incendiului din 30 octombrie, din Clubul Colectiv, potrivit primelor rezultate ale autopsiilor.

În următoarele săptămâni de la tragedie au murit alte 33 de persoane, numărul deceselor ajungând la 60.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă