12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Ce riscă directorul Maternității Giulești, la finalul anchetei, după ce i-a...

VIDEO. Ce riscă directorul Maternității Giulești, la finalul anchetei, după ce i-a înjurat pe cei doi polițiști care au vrut să îl legitimeze

Directorul Maternității Giulești, prof. doctor Ciprian Cristescu, riscă să fie acuzat de ultraj, după ce duminică noaptea a avut o dispută cu doi polițiști și a ajuns chiar să fie târât pe asfalt de către aceștia, din cauză că a refuzat să se legitimeze. 

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au precizat că medicul a coborât din maşina condusă de soţia sa, încercând să o împiedice pe aceasta să efectueze testarea cu etilotestul şi că i-ar fi jignit pe poliţişti. Atunci când a refuzat să se legitimeze, polițiștii au vrut să îl conducă către secţia de poliţie pentru identificare. Ciprian Cristescu s-a opus.

Astfel, Inspectoratul Genral al Poliției Române a efectuat o primă verificare, din care s-a prefigurat o posibilă faptă de ultraj și s-a întocmit un proces-verbal din oficiu, care va fi înaintat unității de parchet competente.

„Agenții de poliție au raportat ofițerului șef de schimb incidentul produs, atât telefonic, la câteva minute după producerea incidentului, cât și direct, la ieșirea din serviciu, însă ofițerul nu a întreprins demersuri pentru luarea măsurilor legale (nu a raportat ierarhic, nu a sesizat unitatea de parchet competentă), fapt pentru care s-a dispus cercetarea disciplinară a acestuia. Întrucât, din datele prezentate până în acest moment, s-a prefigurat o posibilă faptă de ultraj, s-a întocmit un proces-verbal din oficiu, care va fi înaintat unității de parchet competente", a preczat IGPR.


 

 

Medicul a fost amendat cu 500 de lei pentru refuzul de legitimare şi adresarea de injurii oamenilor legii, iar IGPR a declanşat o anchetă la nivelul Poliţiei Capitalei în acest caz.

„Au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, respectiv pentru refuzul de legitimare în conformitate cu prevederile art. 2 punctul 31 din legea 61/1991 şi pentru adresarea de expresii jignitoare conform prevederilor articolului 2 , punctul 1 din acelaşi act normativ în cuantum de 500 de lei. Conducerea Poliţiei Capitalei nu a fost informată cu privire la această situaţie şi menţionăm că au fost declanşate verificări cu privire la modul în care au intervenit poliţiştii şi cu privire la modul de raportare a evenimentelor din teren", a declarat, luni, chestorul de poliţie Nicu Dragoş.

Totodată, el și-a cerut scuze pentru scandalul provocat.

„Nu e normal ce am făcut. Am jignit organele, e greşeala mea, mi-am cerut scuze public, sper să le primească şi vedem ce facem în continuare. Regret că am ajuns aşa. Nu mai vreau să comentez ce s-a întâmplat, am copil, am familie, am zis să îmi cer scuze. Nu m-au chemat până acum la poliţie. Aştept procesul verbal. Nu pot eu să ştiu dacă e normal sau nu e normal (să fie târât pe stradă -n.r.), asta va stabili ancheta. Emoţional m-a afectat şi de aceea mi-am cerut scuze. Aştept ancheta. Mie îmi pare rău că am ajuns aici", a declarat medicul Ciprian  Cristescu, şeful unei secţii de Obstetrică Ginecologie a Spitalului Paianit Sârbu.



Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă