37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialVicepreședintele AEP a anunțat că mandatele candidaților sub 23 de ani nu...

Vicepreședintele AEP a anunțat că mandatele candidaților sub 23 de ani nu vor fi validate

Marian Muhuleţ, vicepreşedintele AEP, a precizat marţi că mandatele candidaţilor care nu au vârsta de 23 de ani prevăzută de lege pentru a candida la alegeri nu vor fi validate. 

„Atributul validării aparţine birourilor electorale de circumscripţie locale. AEP va face o analiză a activităţii acestor birouri, a activităţii membrilor acestor birouri şi vom propune măsuri”, a declarat Muhuleţ într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres. 

Citește și: Alegeri locale 2016. Candidaturile unor MINORI, validate de birourile electorale. Unii candidați s-au trecut pe listele mai multor partide

În privinţa candidaturilor, el a explicat că sunt rămase definitive, iar „buletinele de vot tipărite rămân ca atare”. 

„Ulterior, dacă respectivii candidaţi vor fi câştigători, intervine partea de contestaţii specifică procesului de validare a mandatelor. Dacă vârsta legală este de 23 de ani să candidezi, evident că, dacă nu ai 23 de ani, nu ai cum sa fii primarul respectivei localităţi. (…) Este resortul instanţei care validează mandatul să dispună în sensul ăsta”, a punctat Muhuleţ. 

El a adăugat că activitatea birourilor electorale de circumscripţie locale poate fi sancţionată de birourile electorale ierarhic superioare, care pot constata că nu a fost conformă. „Se impune o evaluare mai bună a membrilor din aceste birouri electorale”, a mai spus Muhuleţ. 

449 de candidaţi pentru funcţii de aleşi locali la alegerile din 5 iunie au sub 23 de ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă