13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialVicepremierul rus Dmitri Rogozin promite separatiștilor din Transnistria un viitor alături de...

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin promite separatiștilor din Transnistria un viitor alături de „măreața” Rusie

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a afirmat, sâmbătă, că viitorul Transnistriei este alături de „măreața” Rusie. Precizarea vine în contextul sărbătoririi așa-numitei „zile a independenței” regiunii separatiste, informează Deschide.md.

 

„Federația Rusă va continua să acorde susținerea transnistrenilor și, în calitate de țară-garant, nu va admite repetarea aventurilor militaro-politice pe malurile Nistrului, indiferent de unde acestea ar proveni. Viitorul Transnistriei este alături de măreața Rusie”,  spus vicepremierul rus.

În plus, Rogozin a îndemnat conducerea regiunii separatiste să-şi intensifice legăturile cu Federaţia Rusă, precizând că multe dintre probleme sunt rezolvate datorită sprijinului multilateral al Moscovei.

 

Vicepremierul îndeplineşte şi funcţia de reprezentant special al preşedintelui rus în Transnistria, deşi nu poate vizita această regiune, după ce a fost declarat persona non-grata de către autorităţile de la Chişinău. Totodată, puterea de la Kiev i-a interzis să survoleze spaţiul aerian al Ucrainei.

Ultima încercare a vicepremierului rus de a vizita Transnistria s-a încheiat cu o dispută cu autorităţile de la Bucureşti, care au interzis avionului în care acesta se afla să intre în spaţiul aerian românesc, argumentând că la bord se află o persoană inclusă pe lista de sancţiuni a Uniunii Europene. 



 

Cele mai citite

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă