14.6 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialVezi cum îşi fac rost puşcăriaşii de telefoane mobile

Vezi cum îşi fac rost puşcăriaşii de telefoane mobile

Metodele deţinuţilor de a introduce în penitenciare telefoane mobile au devenit din ce în ce mai ingenioase, atât ei cât şi rudele sau apropiaţii lor folosind tot felul de trucuri pentru a păcăli poliţiştii.

Recent, un angajat al Penitenciarului Giurgiu a descoperit în timpul unui control efectuat în curtea de plimbare a unităţii, zece telefoane mobile, cu şapte cartele SIM, înfăşurate în  iarbă şi aruncate prin iarbă, conform Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

Puşcăriaşii şi cei care îi ajută din exterior folosesc însă tot felul de trucuri pentru a pune mâna pe telefoane.  Unii dintre ei ascund telefoanele mobile şi accesoriile aferente în produse alimentare, conserve şi alte recipiente sau în genţi de voiaj, sacoşe (în mânere, în fundul dublu).

Alţii le ascund în căptuşeala sacoului sau în alte locuri special confecţionate din îmbrăcăminte, în încălţăminte, în scobituri din talpa pantofului. De asemenea, de-a lungul timpului,  angajaţii din sistemul penitenciar au descoperit telefoane mobile ascunse în diferite locuri precum lanuri de porumb, sub maşinile din parcarea unităţii penitenciare.

Alteori, telefoanele sunt aruncate chiar peste gardul  unităţii, fiind ascunse în animale moarte sau în mingi special fabricate.

Cele mai citite

BEC anunță că statisticile privind prezenţa la vot în data de 9 iunie vor fi prezentate în timp real

Biroul Electoral Central(BEC) pentru alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024 şi pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024...

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...
Ultima oră
Pe aceeași temă