27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialVezi cum îl cheamă, mai nou, pe Dinel Staicu

Vezi cum îl cheamă, mai nou, pe Dinel Staicu

Dinel Staicu şi-a schimbat cartea de identitate de două ori în ultimele două luni, în februarie şi în aprilie, iar ultima dată şi numele, astfel că acum îl cheamă Nuţu Dinel, iar mandatul de executare a pedepsei ar trebui rectificat, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Potrivit surselor, mandatul de executare a pedepsei emis pe numele lui Dinel Staicu ar trebui rectificat şi asta pentru că Dinel Staicu se numeşte de pe 1 aprilie, când a solicitat o nouă carte de identitate, Nuţu Dinel. Procedura prevede ca Biroul de Executări Penale al instanţei care a emis mandatul să fie sesizat cu privire la noua identitate a lui Dinel Staicu şi să emită o hotărâre explicativă a dispozitivului mandatului de executare.

În ianuarie, Dinel Staicu a solicitat schimbarea numelui pe cale administrativă, fapt publicat în Monitorul Oficial, Partea a III-a, iar în februarie şi-a achiziţionat un apartament în sectorul 2 al Capitalei şi a solicitat stabilirea domiciliului la această adresă şi o nouă carte de identitate, act ce i-a fost eliberat fără să-şi schimbe şi numele. De 1 aprilie, potrivit surselor, Dinel Staicu s-a prezentat la unul dintre ghişeele Biroului de Evidenţă a Populaţiei şi a solicitat o nouă carte de identitate, de această dată pe numele de Nuţu Dinel. Patru zile mai tarziu, omul de afaceri a fost condamnat definitiv la 7 ani de închisoare în dosarul falimentării BIR, iar o zi mai târziu a fost dat în urmărire naţională, numai că pe vechiul nume.

Sursele au precizat că baza de date naţională se actualizează la zece zile, astfel că noul nume al omului de afaceri nu a fost transmis la timp instanţei de judecată. De asemenea, sursele au precizat că există indicii cum că Nuţu Dinel ar fi plecat din România în Ungaria şi apoi către America de Sud.

Omul de afaceri Dinel Staicu, condamnat luni definitiv la 7 ani de închisoare în dosarul falimentării BIR, a fost dat, marţi, în urmărire naţională, după ce nu a fost găsit de poliţiştii bucureşteni la domiciliul său din Capitală, au declarat oficiali ai Poliţiei Capitalei.

Potrivit oficialilor, imediat după primirea mandatului de executare a pedepsei, Dinel Staicu a fost căutat la domiciliul declarat din Sectorul 2 din Bucureşti, însă nu a fost găsit, motiv pentru care Poliţia Capitalei a deschis procedura de urmărire naţională.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au pronunţat luni decizia definitivă în dosarul privind falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor şi a hotărât că omul de afaceri Dinel Staicu va executa şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu.

Cele mai citite

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...

Curtea Penală Internațională a emis mandate de arestare pe numele lui Șoigu și Gerasimov

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis marți mandate de arestare pentru fostul ministru al Apărării al Rusiei și șeful său de stat major militar,...

Pledoaria lui Petre Mihai Băcanu pentru curaj

Astăzi, în Aula Bibliotecii Academiei Române, ora 12:00, Petre Mihai Băcanu va răspunde cititorilor săi dacă a meritat să facă pușcărie pentru un popor...
Ultima oră
Pe aceeași temă