27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialVaslui. Încă trei copii intoxicați la petrecerea de 1 iunie au ajuns...

Vaslui. Încă trei copii intoxicați la petrecerea de 1 iunie au ajuns la spital

 Spitalul Bârlad nu mai are capacitate de internare după ce numărul copiilor intoxicați la o petrecere organizată cu ocazia zilei de 1 iunie a crescut la 20. 

Încă trei copii din comuna Puieşti, judeţul Vaslui, au fost preluaţi de Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ), cu intoxicaţie alimentară, după ce au mâncat mici şi prăjituri la o petrecere organizată de 1 Iunie, numărul total al cazurilor ajungând la 20, transmite Agerpres

Potrivit conducerii SAJ Vaslui, Spitalul de Urgenţă „Elena Beldiman” din Bârlad nu mai are capacitate de internare. 

„Zece copii vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, din lipsă de capacitate de internare şi primire la unitatea bârlădeană, unde au fost duse primele cazuri”, a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa. 

Copiii din Puieşti au mâncat la şcoală, la o petrecere organizată cu prilejul zilei de 1 Iunie, mici şi prăjituri şi au băut suc. Ei au început să se simtă rău, în cursul zilei de joi şi au mers iniţial la Centrul de Permanenţă din Puieşti. Ulterior, au fost transportaţi la spital, deoarece prezentau simptome specifice toxiinfecţiei alimentare: febră, vărsături, febră şi ameţeli. 

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a demarat verificări, urmând să se stabilească din ce cauză s-au produs îmbolnăvirile.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă