23.6 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialVaslui: Anchetă după ce un bătrân a murit pe stradă la jumătate...

Vaslui: Anchetă după ce un bătrân a murit pe stradă la jumătate de oră după plecarea din spital

PolițișŸtii vasluieni fac anchetムîn cazul unui băƒtrân care a murit pe stradムla jumăƒtate de orムdupムce a plecat din Spitalul Bârlad, informeazムMediafax.

Băƒtrânul de 83 de ani, a din localitatea vasluianムUlea, a ajuns în aceeașŸi zi cu ambulanța șŸi, în urma investigațiilor, medicii au refuzat săƒ-l interneze fiindcムnu ar reprezenta o urgențăƒ.  Ambulanța a fost solicitatムde căƒtre medicul de familie din sat, care a presupus cムbăƒrbatul ar avea pneumonie.

Investigat de căƒtre medicii de la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU), Gheorghe Covaliuc a fost diagnosticat cu pneumonie acutムinterstițialăƒ, motiv pentru care a fost trimis la Secția de Pneumologie a aceleiașŸi unităƒți medicale. Aici, băƒtrânul a fost consultat de căƒtre un medic specialist, care a confirmat diagnosticul șŸi a trecut medicația necesarムpe foaia de observație. Făƒrムa fi internat pe motiv cムnu reprezintムo urgențムmedicalăƒ, Gheorghe Covaliuc a fost retrimis la CPU, unde, la ora 17.05, i s-a prescris o rețetムmedialムșŸi apoi a fost trimis pe jos acasăƒ.

“Din ceea ce mi-au comunicat medicii, nu erau criterii de internare a pacientului. Avea saturație bunム(n.r. -cantitatea de oxigen din sânge), electrocardiograma a ieșŸit bunムșŸi, în consecințăƒ, nu constituia o urgențムclinicムșŸi investigativăƒ. De altfel, băƒtrânul s-a îmbrăƒcat singur șŸi a păƒrăƒsit staționarul spitalului, plecând pe jos ca sムse întâlneascムcu fiul săƒu, care făƒcea dializムla o clinicムprivatムdin altムzonムa orașŸului, acolo unde, de altfel, a șŸi fost găƒsit decedat. Noi am demarat o anchetムpentru a vedea dacムun astfel de incident putea fi prevenit”, a declarat, miercuri, directorul medical al Spitalului de UrgențムBârlad, Gabriela DanișŸ.

Citește ș™i: BrașŸov: Băƒtrâna căƒutatムde polițișŸti dupムce a fost lăƒsatムsムplece din spital, găƒsitムmoartăƒ

Dupムce a ieșŸit pe poarta spitalului în jurul orei 17.10, băƒtrânul a plecat pe jos spre celăƒlalt capăƒt al municipiului Bârlad, cu intenția de a se întâlni cu fiul săƒu pentru a merge acasăƒ. Când a ajuns însムîn fața clinicii unde fiul îșŸi făƒcea dializa, Gheorghe Covaliuc s-a prăƒbușŸit la păƒmânt, iar un trecăƒtor a sunat la ambulanțăƒ.

“Apelul a fost înregistrat la ora 17.40, iar echipajul medical a ajuns la caz în patru minute. Din păƒcate, nu s-a mai putut face nimic, fiind constatat decesul, făƒrムa se mai impune efectuarea manevrelor de resuscitare”, susține managerul Serviciului de AmbulanțムJudețean Vaslui, Aurora Popa.

Echipajul medical a sesizat Poliția MunicipalムBârlad, care a declanșŸat o anchetăƒ, fiind vorba despre o moarte suspectăƒ.

“PolițișŸtii au dispus, într-o primムfazăƒ, efectuarea autopsiei în cazul băƒtrânului pentru a se stabili cauza decesului. Din primele verificăƒri, a rezultat cムbăƒrbatul a fost investigat în ziua respectivムla Spitalul de UrgențムBârlad șŸi i s-a prescris un tratament medicamentos la domiciliu”, a precizat purtăƒtorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela șžtraub.

Direcția de Săƒnăƒtate PublicムVaslui nu a formulat, pânムla ora transmiteri acestei șŸtiri, un punct de vedere oficial în legăƒturムcu acest caz.

Cele mai citite

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

CFA România: Indicele de Încredere Macroeconomică, în scădere accentuată în aprilie; inflaţia, estimată la 5,73%, în următoarele 12 luni

Indicatorul de Încredere Macroeconomică realizat de Asociaţia CFA România a scăzut cu 12,3 puncte până la valoarea de 47,1, în luna aprilie a acestui...

Numărul turiștilor români care au călătorit în Germania în anul 2023 a crescut cu 20% față de anul 2022

În anul 2023, turiștii români au efectuat 760.000 de călătorii cu cel puțin o noapte de cazare în Germania. În comparație cu anul precedent,...
Ultima oră
Pe aceeași temă