14.6 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialVaslui:800 de sancţiuni, în valoare de 164.900 lei, aplicate de poliţişti în...

Vaslui:800 de sancţiuni, în valoare de 164.900 lei, aplicate de poliţişti în trafic în doar şase ore

Opt sute de sancţiuni, în valoare de 164.900 de lei, au fost aplicate de poliţişti în trafic, în doar şase ore, într-o amplă acţiune desfăşurată în judeţul Vaslui la acest sfârşit de săptămână şi la care au participat cadre din cinci judeţe ale Moldovei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

 

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, 800 de persoane, majoritatea din judeţul Vaslui, au fost sancţionate de agenţii de la rutieră într-un interval de şase ore, pentru nerespectarea regimului circulaţiei pe drumurile publice, valoarea totală a amenzilor ridicându-se 164.900 de lei.

În cazul a 31 de şoferi poliţiştii le-a suspendat permisul de conducere, din care 12 pentru neacordarea de prioritate, 12 pentru depăşirea vitezei legale, patru pentru alcool la volan şi trei pentru depăşiri ilegale. De asemenea, 13 şoferi au rămas fără certificatul de înmatriculare pentru diverse nereguli tehnice constatate la autoturisme.

“Acţiunea s-a desfăşurat cu efective mărite de poliţişti din judeţele Vaslui, Bacău, Galaţi, Iaşi şi Neamţ şi a avut drept scop prevenirea şi combaterea neregulilor care pot duce la producerea unor grave accidente de circulaţie. Pentru desfăşurarea controalelor, au fost folosite 32 de autospeciale de poliţie, cele mai multe cu aparatură de supraveghere a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor”, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vaslui, Mihaela Ştraub.

Potrivit sursei citate, din cele 800 de sancţiuni aplicate în trafic, 227 au fost pentru nerespectarea normelor rutiere de către biciclişti, căruţaşi şi conducătorii de mopede, 197 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 12 pentru neacordare de prioritate atât de către vehicule cât şi de pietoni, 25 pentru traversare neregulamentară a drumului public şi 339 pentru alte abateri.

Cele mai citite

Sărăcie declarată, dar, în Securitate, cu Gușă plină

Ilustrație: Marian Avramescu În super anul electoral în curs, postul de telejustiție Realitatea începe să aibă un considerabil Plus de Gușă. Realitatea pe Păcur(ă)aru a...

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...

Rusia va taxa suplimentar veniturile mari și companiile pentru a susține războiul din Ucraina

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă