15 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăSpecialValorifică inteligent balconul

Valorifică inteligent balconul

Amenajarea balconului, la fel ca oricare alt spaţiu din casă, necesită, întâi de toate, imaginaţie. Aici, poate mai mult decât în oricare altă parte, creativitatea trebuie să se facă simţită.

Dacă locuieşti într-un apartament de bloc, mai mult ca sigur te-ai confruntat cel puţin o dată cu problema spaţiului limitat. Chiar şi în aceste condiţii există soluţii de valorizarea a spaţiului disponibil, iar una din cele mai importante este transferarea unor funcţiuni în zonele neutilizate, aşa cum este balconul.

Grădina suspendată

Dacă iubeşti florile şi nu ai o grădină în care să-ţi manifeşti pasiunea, poţi transforma balconul în mini-grădina ta de vis. Alegerea plantelor o poţi face în funcţie de direcţia din care bate soarele, precum şi de tipul balconului: închis sau deschis. Unele plante iubesc soarele, altele se dezvoltă mai bine la umbră, iar destul de multe tolerează orice fel de condiţii. Aşa că, indiferent de felul în care este orientat balconul, este simplu să-l populezi cu plante diverse, tot timpul anului.

Loc de relaxare

De multe ori, camera de zi nu este propice relaxării, mai ales dacă ai o familie numeroasă. Un balcon mai spaţios poate fi transformat într-un spaţiu pentru servirea cafelei sau ceaiului, amenajat în stil rustic sau exotic. Două-trei fotolii şi o măsuţă sunt suficiente pentru a putea petrece aici o parte din timpul tău liber, citind, luând masa sau doar odihnindu-te.

Biroul din balcon

De multe ori, pentru amenajarea biroului, nu este posibilă alocarea unei încăperi separate, asta nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la idee. Foloseşte balconul ca loc pentru studiu. Amenajându-l adecvat, poate să se transforme într-un colţ stimulativ, care să potenţeze studiul. Montarea unor rafturi pentru cărţile de care te foloseşti frecvent, dar şi a computerului se poate face cu uşurinţă comandând mobilier proiectat exact după dimensiunile balconului.

Balconul ca mini-bucătărie

În majoritatea bucătăriilor de bloc spaţiul este prea mic pentru a înghesui în el şi zona de gătit şi pe cea de luat masa. În acest caz, balconul se poate transforma destul de uşor într-o mini bucătărie, mai ales dacă se află în continuarea acesteia. Conductele de apă, scurgere şi gaz pot fi trase cu uşurinţă în această zonă, iar mobilierul specific poate fi construit pe comandă. 

Cele mai citite

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...
Ultima oră
Pe aceeași temă