15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialVali Ghionea, golgheter după un antrenament

Vali Ghionea, golgheter după un antrenament

Liga Naţională de handbal masculin s-a reluat după aproape trei luni de pauză, în care UCM Reşiţa şi Pandurii Târgu-Jiu, două formaţii cu şanse mari la titlu în toamnă, au fost lovite de grave probleme financiare. Cei mai buni jucători de la fiecare echipă au ales să plece, iar “U” Transilvania Cluj a reuşit să-i aducă pe trei dintre ei, în frunte cu Valentin Ghionea, extrema dreaptă a Naţionalei României.

După principiul “vedetele se lasă aşteptate”, Ghionea a ajuns abia vineri la Cluj şi a efectuat, seara, antrenamentul de dinaintea meciului cu Ştiinţa Dedeman Bacău, o partidă în care valoarea internaţionalului român a ieşit cu mult în evidenţă. Chiar dacă nici măcar nu le ştia numele complet la majoritatea colegilor, Valentin Ghionea a fost ţinut în teren de către antrenorul Constantin Ştefan pe toată durata meciului, iar ex-reşiţeanul a reuşit să marcheze un sfert din golurile echipei sale.

Vali Ghionea, golgheter după un antrenament

În mare parte datorită aportului său, atât defensiv, un capitol în care a recuperat destule mingi, dar şi ofensiv, acolo unde a reuşit opt goluri, “U” Transilvania s-a impus cu 26-23 (15-15) în faţa moldovenilor, contracandidaţi la un loc de cupă europeană. Aclamat de cei peste 1.000 de spectatori prezenţi la Sala Sporturilor “Horia Demian”, Ghionea este încrezător în posibilităţile noii sale formaţii. “Dăruirea în teren a fost principalul atu pentru care am câştigat. Atmosfera din tribune a fost foarte frumoasă şi cred că, dacă ar fi tot timpul arhiplină sala, puţine echipe din ţară ne-ar putea învinge. Prin acest meci am demonstrat că echipa are faţă de primele cinci locuri în România.

Noi vom încerca să dăm lovitura la Reşiţa, chiar dacă se ştie că este foarte greu să câştigi acolo, dar acum “U” Cluj s-a întărit şi sperăm să mai obţinem două puncte”, a spus cel mai bun jucător român al anului 2008. “U” Transilvania a rămas pe locul şase în clasament după 12 etape, dar s-a distanţat la patru puncte de adversara de sâmbătă, Ştiinţa Dedeman Bacău, principala urmăritoare.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

MAE condamnă ferm toate actele de violență asupra jurnaliștilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă "ferm" toate actele de violenţă împotriva jurnaliştilor şi a mass-media în exercitarea profesiei lor, într-un mesaj transmis cu ocazia...

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă