13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Valentin Jucan a sesizat CNA privind emisiunea despre sănătatea lui Traian...

FOTO. Valentin Jucan a sesizat CNA privind emisiunea despre sănătatea lui Traian Băsescu de la RTV

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, a sesizat CNA privind emisiunea "Ediţie Specială" difuzată miercuri de România TV, care a avut ca subiect starea de sănătate a preşedintelui Traian Băsescu şi unde s-a afirmat că acesta ar prezenta semnele maladiei Parkinson.

Potrivit lui Valentin Jucan, subiectele legate de starea de sănătate a președintelui Băsescu și modul în care acestea au fost prezentate la România TV încalcă mai multe articole din Codul de reglementare a conținutului audiovizual.

Valentin Jucan invocă în acest caz articolul 30 din acest Cod, potrivit căruia "Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligaţia să respecte drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, viaţa privată, onoarea şi reputaţia, precum şi dreptul la propria imagine", şi articolul 32, potrivit căruia "(1) Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe, în scopul de a vătăma sau de a păgubi pe altul ori profitând de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor. (2) Nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut, iar simpla invocare a dreptului la informare nu poate justifica încălcarea dreptului la viaţă privată".

Pe de altă parte, şi ActiveWatch a cerut, joi, Consiliului Naţional al Audiovizualului să analizeze emisiunea "Ediţie Specială" difuzată de România TV miercuri seară, care a avut ca subiect starea de sănătate a preşedintelui Traian Băsescu şi unde s-a afirmat că acesta ar prezenta semnele maladiei Parkinson.

foto: facebook.com/ValentinJucan

Cele mai citite

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

Guvernanții au nevoie de Big Brother ca să vadă problemele școlii românești

Este tot mai evident că decidenții politici, dar și o mare parte a societății, au uitat menirea școlii. Cu întârziere considerabilă, politicienii din țara noastră...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă