11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialVacanţa de 1 mai: în Bulgaria sau România?

Vacanţa de 1 mai: în Bulgaria sau România?

Oferta zilei de ieri, la o agenţie de turism din România, suna aşa: cinci nopţi de cazare la un hotel de patru stele din Nisipurile de Aur, Bulgaria, în perioada 1-6 mai, la un preţ de 159 de euro de persoană, în cameră dublă. Regimul de mese: all inclusive, adică exact ceea ce preferă majoritatea turiştilor români.

Preţ total pentru două persoane (excluzând transportul: 318 euro), cu condiţia ca plata să fi fost făcută ieri.

Spre comparaţie, un hotel similar din staţiunea Mamaia le pune la dispoziţie turiştilor o ofertă de 1 mai la preţul de 140 de euro pe noapte, pe cameră. Preţ total pentru cinci nopţi, două persoane: 600 de euro, cu menţiunea că la cinci nopţi plătite poţi sta gratuit încă una. Hotelul nu oferă all-inclusive, ci numai micul dejun şi cina. Se pun însă la dispoziţie, în noaptea de Înviere, cozonaci, vin şi ouă roşii.

Ce alegem?

Mulţi dintre cei care au fost pe litoralul bulgăresc au fost plăcut impresionaţi de calitatea serviciilor.

Un alt avantaj ar fi faptul că hotelurile sunt renovate sau noi, iar all-inclusivul atât de drag românilor atârnă greu în balanţă. În plus, staţiunile nu sunt de obicei aglomerate în această perioadă şi te poţi bucura de linişte.

Mamaia, pe de altă parte, este o staţiune mult mai vie decât Nisipurile de Aur, cel puţin la începutul lunii martie. Veţi găsi aici o sumedenie de evenimente, despre care am scris pe larg în ultimele zile. Amintim numai unul care a fost pus la punct de curând: un spectacol interetnic de muzică şi dans, intitluat cum altfel decât Dobrogea multietnică. Vor participa reprezentanţi ai comunităţilor turce, tătare, aromâne şi greceşti. Totul va avea loc în piaţeta de la Cazinoul din Mamaia.

În plus, toate cluburile sunt deschise şi anunţă programe pline în zilele de vacanţă. Din păcate, lucrurile nu stau la fel de bine în sudul litoralului, dimpotrivă. Numai staţiunea Mamaia mai poartă cu succes lupta pentru turişti cu litoralul românesc.

Comparaţie

Avantaje Bulgaria

Preţ la jumătate;

Sistem all-inclusive;

Liniştea din staţiune.

Avantaje România

Drumul mai scurt;

Evenimentele organizate
în Mamaia;

S-au deschis cluburile.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă