13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUzina Rolls-Royce a devenit neîncăpătoare: Lansarea unui SUV le dă bătăi de...

Uzina Rolls-Royce a devenit neîncăpătoare: Lansarea unui SUV le dă bătăi de cap!

Rolls-Royce ar putea lansa un nou SUV, cu toate că o decizie oficială în acest sens încă nu a fost luată. Însă lansarea unui nou model le dă bătăi de cap britanicilor, care se văd nevoiţi chiar să restructureze uzina, după ce din 2003 încoace, de când şi-au mutat centrul de producţie la Goodwood, fabrica a fost extinsă de două ori, ajungând la potenţialul maxim.

Totuşi Torsten Mueller-Oetvoes, CEO Rolls-Royce, declara într-un interviu că nu se pune problema mutării producţiei din Goodwood într-o altă zonă, chiar dacă aici uzina nu mai poate fi extinsă din cauză că a fost construită într-o zonă protejată, în care oricum britanicii au făcut eforturi mari pentru a crea un mediu cât ecologic în jurul unităţii lor de producţie, potrivit Autocar.

“Credem cu tărie că spiritul britanic şi locaţia Goodwood în special reprezintă active vitale ale Rolls-Royce şi noi nu vom face ceva care să le dăuneze”, a spus executivul producătorului de maşini de lux.

Anul trecut uzina a atins o capacitate de producţie de 3.600 unităţi, preconizându-se că până în 2020, cu actualul ritm de creştere al vânzărilor, ar fi nevoie ca la Goodwood să poate fi produse peste 6000 maşini anual. După ce au lansat în 2009, modelul de succes, Ghost, anul trecut Rolls-Royce a oferit un nou model publicului său exclusivist, Wraith. Iar în ultima perioadă s-a vorbit tot mai des despre un SUV care să rivalizeze cu viitorul model al celor de la Bentley.

La Rolls-Royce nu s-a luat încă o decizie dacă producătorul auto ar avea nevoie de un SUV deoarece probleme nu ţin nu doar de capacitatea de producţie insuficientă, ci şi de valorile companiei. “Deocamdată doar desenăm nişte versiuni, însă vom începe să analizăm mult mai adânc problema. O decizie va fi luată numai dacă un astfel de model se va potrivi cu brandul nostru”, a declarat Mueller-Oetvoes said, potrivit Automotive News Europe.

Marca Rolls-Royce nu s-a evidenţiat niciodată prin sportivitate sau off-road, întotdeauna primând luxul absolut, astfel că oficialii companiei consideră lansarea unui SUV ceva care ar fi cu totul nou pentru companie, motiv pentru care încă încearcă să calculeze riscurile unui astfel de proiect.

 

 

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Problemele pentru celebrii chefi bucătari nu se opresc. Antena 1 dă PRO TV în judecată

Scandalul dintre Antena 1 și cei trei chefi, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu, a escaladat, implicând acum și postul de televiziune Pro...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă