12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialUSL se zdruncină pe „canapeaua lui Crin"

USL se zdruncină pe „canapeaua lui Crin”

Afacerea amoroasă în care apar numele noului secretar general adjunct al Guvernului, Andreea Lambru (foto), al unui fost lider PNL şi chiar al lui Crin Antonescu riscă să afecteze grav unitatea USL, după ce cazul a fost prezentat pe larg de postul tv deţinut de prietenul lui Victor Ponta, omul de afaceri Sebastian Ghiţă.

Numirea liberalei de numai 27 de ani Andreea Lambru pe postul de secretar general adjunct al Guvernului a creat un scandal monstru în coaliţia de guvernământ, după ce postul de televiziune România TV a difuzat o stenogramă a unei discuţii telefonice, în care protagonişti ar fi un fost lider PNL care îi povesteşte unei colege de partid cum, în 2010, ar fi avut o partidă de amor cu Lambru chiar pe canapeaua din biroul preşedintelui PNL, Crin Antonescu.

Potrivit informaţiilor vehiculate zilele acestea în mediul online şi audiovizual, în stenograma difuzată de RTV, persoana căreia i-ar fi atribuite afirmaţiile şocante despre onorabilitatea Andreei Lambru ar fi avocatul Mihai Bălăşescu.

Dragnea: E un jihad

Ca urmare a dialogului difuzat şi comentat îndelung pe postul RTV, PNL a avut ieri o reacţie publică extrem de virulentă. Liberalii neagă, prin intermediul unui comunicat de presă, autenticitatea dialogului respectiv, susţinând totodată că informaţiile prezentate de postul de televiziune reprezintă “o sumă de falsuri şi calomnii la adresa PNL”. Şi Dan Mihalache, recent demis din funcţia ocupată acum de Andreea Lambru, i-a luat apărarea tinerei, spunând că nu ar fi protagonista la care se face referire în respectivul clip audio.

Nici secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, partenerul de tandem al lui Crin Antonescu la alegerile parlamentare din judeţul Teleorman, nu a stat cu mâinile în sân, sărind în ajutorul partenerilor săi din PNL cu o declaraţie tranşantă: „Nu înţeleg de ce este un asemenea jihad pe un tânăr de 27 de ani. Eu o cunosc pe fata asta de doi ani, de când am făcut USL şi este foarte bună pe organizare. Este o fată în care cred foarte mult”.

Situaţia specială a televiziunii care a rostogolit ştirea

În ciuda aparenţelor, nervozitatea unora dintre liderii politici care s-au grăbit să ia atitudine nu este legată neapărat de detaliile picante specifice oricărei afaceri în care se combină politica şi amorul, seismul declanşat în  coaliţia de guvernământ putând avea cauze mult mai adânci. Ştirea privind presupusa partidă de sex dintre doi membri PNL, dar şi rostirea numelui lui Crin Antonescu într-un asemenea context, a fost difuzată repetitiv pe postul tv România TV, al cărui patron este Sebastian Ghiţă. Omul de afaceri nu doar că este unul dintre candidaţii USL din Prahova, dar are şi o relaţie personală cu premierul Victor Ponta. Prietenia dintre cei doi nu mai este de mult un secret, după cum nici concediile făcute de familiile Ghiţă şi Ponta în destinaţii exotice nu mai reprezintă un lucru nou. Dacă până acum postul România TV era catalogat drept post apropiat USL, şi nu doar premierului Ponta, cazul Lambru a stârnit deja suspiciuni în tabăra liberală, privind un comportament duplicitar al PSD, care l-ar sabota pe liderul PNL, Crin Antonescu, prin asocierea cu “canapeaua din birou”.

Contactat de RL pentru a comenta suspiciunile ivite în unele zone din PSD şi PNL cu privire la existenţa unei campanii de presă potrivnice lui Crin Antonescu, derulată prin intermediul România TV, Sebastian Ghiţă, patronul postului, a retezat-o scurt: „De ce m-aţi sunat pe mine? Sunaţi conducerea redacţiei”. De detaşare faţă de acest caz a dat dovadă şi Victor Ponta însuşi: „Nu sunt interesat de acest gen de cancanuri”. O reacţie care contrastează şi în formă, şi în conţinut cu cea a secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, a cărui relaţie cu Crin Antonescu pare suficient de solidă pentru ca baronul de Teleorman să trateze afacerea ca şi cum ar fi un lider al PNL şi nu a PSD. Contactată de RL, Andreea Lambru, secretarul general adjunct al Guvernului, a refuzat să comenteze subiectul.   

Cine e Andreea de la Guvern

 Data naşterii: 12 Aprilie 1985

 Studii: 2004 – 2008 – Universitatea Româno – Americană, Bucureşti
Facultatea de Economie Generală

Activitate profesională

 Mai 2011 – prezent – secretar general adjunct, Partidul Naţional Liberal

 2009-2011 – Director Cabinet Secretar General PNL

 2007-2009 – project manager, Prospero, Bucureşti

 2006-2007 – referent, Administrarea domeniului public şi privat Sector 4, Bucureşti

  Andreea Lambru este cunoscută ca una dintre „protejatele” lui Radu Stroe.

Cele mai citite

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă