2.7 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialUrmări ale cutremurului de sâmbătă seara: Reduceri ale capacităţii de producţie la...

Urmări ale cutremurului de sâmbătă seara: Reduceri ale capacităţii de producţie la Combinatul ArcelorMittal

În urma dificultățolor privind alimentarea cu electricitate, după cutremurul de sâmbătă seara, laArcelorMittal din Galaţi s-au înregistrat unele reduceri ale capacităţii de producţie, iar operaţiunile de demoloare a unui furnal mai vechi, programate pentru duminică, au fost amânate, din cauza seismului de sâmbătă, din Vrancea, informează Mediafax.

"ArcelorMittal Galați confirmă că s-au înregistrat unele dificultăți în alimentarea cu electricitate, după ce cutremul de sâmbătă seară a afectat una dintre liniile de furnizare. Problemele au fost rezolvate rapid prin manevre tehnice făcute de specialiștii noștri, iar rețeaua internă este, acum, reechilibrată. S-au înregistrat unele reduceri de producție dar instalațiile și clienții nu vor fi afectați", a afirmat, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Combinatului ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu.

Citește și: UPDATE: CUTREMUR de intensitate MARE în România: 5,8 grade

El a precizat că, pentru a se evita orice problemă, lucrările de demolare programate pentru duminică dimineață la unele elemente de infrastructură de la fostul Furnal nr. 6 au fost amânate.

Conducerea ArcelorMittal Galaţi anunţase, în urmă cu câteva zile, că va executa operaţiuni de detonare controlată, în cursul dimineții de duminică, pentru demolarea unor elemente de infrastructură ale fostului Furnal nr. 6, echipament care a fost pus în funcţiune în anul 1981, dar producţia acestuia s-a oprit în urmă cu 20 de ani, din cauza unei avarii majore.

Purtătorul de cuvânt al Combinatului de la Galaţi a mai spus că Furnalul nr. 5, singur, recent modernizat în urma unor investiţii care totalizează 90 de milioane de euro, poate produce volumul cerut în prezent de piaţă, la calitate înaltă, costuri variabile competitive şi cu parametri de mediu îmbunătăţiţi.

În prezent, ArcelorMittal Galaţi numără aproximativ 6.700 de angajaţi proprii, alţi 2.500 lucrând pe platforma siderurgică din partea unor firme contractoare.

Citește și: Efectele cutremurului de sâmbătă seară

Seismul de sâmbătă seară din Vrancea, cel mai mare înregistrat în ultimii ani în România, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 39 de kilometri.

Citește și: 11 REPLICI au urmat după cutremurul din Vrancea

Cutremurul a avut, până acum, cinci replici de minimum 2,5 grade, ultima dintre acestea, de 2,7 grade, fiind înregistrată duminică la ora 12.16.

Din cauza seismului de sâmbătă seară, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi.

Cele mai citite
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...

Rusia – Ucraina, ziua 651: Germania recunoaște întârzierile în livrarea de arme

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a admis că au loc întârzieri în livrările de arme către Ucraina, subliniind în acelaşi timp că se...

Epidemie de rujeolă: Noi precizări ale ministrului sănătății

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național, în contextul în care avem aproape 2.000 de cazuri în 29 de județe. Numărul...
Ultima oră
Pe aceeași temă