16.3 C
București
vineri, 31 mai 2024
AcasăSpecialUpdate: Proprietarii clădirii de unde a căzut tencuiala, somaţi de mai multe...

Update: Proprietarii clădirii de unde a căzut tencuiala, somaţi de mai multe ori să refacă faţada imobilului

Update: Primăria Cluj-Napoca a somat, anii trecuţi, dar şi în lunile iunie şi iulie ale acestui an, proprietarii imobilului de pe care au căzut, marţi, bucăţi de tencuială care au rănit trei copii, să înceapă lucrări de refacere a faţadei clădirii şi i-a amendat pe doi dintre aceştia cu câte 2.000 de lei, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, a declarat că în imobilul respectiv sunt 48 de unităţi locative, din care două aparţin municipalităţii.

“Imobilul din Piaţa Unirii, de unde a căzut tencuiala care a rănit trei copii, are 48 de unităţi locative, din care două aparţin municipalităţii. Cei 46 de proprietari au fost somaţi anii trecuţi, dar şi în lunile iunie şi iulie să înceapă lucrări de refaţadizare a imobilului, având această obligaţie conform legii. În cazul în care nu dispun de sume pentru lucrări, Primăria le-a recomandat să intre într-un program prin care acestea erau executate de municipalitate şi plătite din bugetul local, iar proprietarii puteau să achite costurile în rate pe zece ani. O parte dintre proprietari au acceptat în 5 iulie să intre în acest program, dar li s-a cerut să prezinte documente prin care să îşi asume plata costurilor pe zece ani. Ei nu au mai venit însă cu documentele la Primărie”, a spus Buzatu.

Potrivit acesteia, joia trecută, două familii care au geamuri pe partea dinspre stradă şi de la apartamentele cărora au căzut marţi bucăţile de tencuială au fost amendate de Poliţia Locală cu câte 2.000 de lei.

Oana Buzatu a precizat că, marţi, reprezentanţi ai Poliţiei Locale şi ai ISU Cluj au intrat, după incident, într-unul dintre cele două apartamente pentru a îndepărta de pe faţada clădirii bucăţile de tencuială periculoase.

“Proprietarii nu au permis accesul autorităţilor în apartamente, dar până la urmă s-a intrat într-unul dintre cele două apartamente”, a precizat Buzatu.

 

Trei copii au fost răniţi uşor, marţi, după ce bucăţi de tencuială de pe o clădire din centrul municipiului Cluj-Napoca au căzut peste ei, copiii fiind duşi la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, Horea Simu, a declarat că trei copii au fost răniţi uşor după ce bucăţi de tencuială de pe clădirea în care se află Librăria Universităţii din centrul municipiului Cluj-Napoca au căzut peste ei.

El a spus că la faţa locului au intervenit două ambulanţe şi o autospecială SMURD.

Potrivit sursei citate, din primele informaţii copiii au fost răniţi uşor, dar au fost transportaţi la Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru consultaţii suplimentare.

Pompierii au izolat zona, iar poliţiştii au început cercetări.

Cele mai citite

Se redeschide circulația pe Transalpina. Anunțul directorului general al CNAIR

Directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a anunțat că circulația rutieră pe Transalpina se va redeschide începând...

Dacă nu a mers cu Sistemul Patriot, Iohannis poate încerca la Biden cu patrioți Fierbinți

Ilustrație: Marian Avramescu Sistemul Patriot din România nu pare să ia direcția Ucrainei, dar, chiar și în situația aceasta, tot președintele Klaus Werner Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă