20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Lavrov către Kerry: Decizia de anexare a Crimeei la Rusia nu...

UPDATE. Lavrov către Kerry: Decizia de anexare a Crimeei la Rusia nu va fi revizuită

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a spus omologului său american, John Kerry, într-o convorbire telefonică, că Moscova nu va reveni asupra deciziei sale de anexare a Crimeii la Rusia, relatează Agerpres.

”Decizia de anexare a Crimeii la Rusia, care reflectă voinţa majorităţii absolute a locuitorilor ei, nu va fi revizuită şi ea trebuie respectată”, a subliniat şeful diplomaţiei de la Moscova în cadrul dialogului cu secretarul de stat american, după cum indică un comunicat al Ministerului rus de Externe, citat de ITAR-TASS.

John Kerry a anunţat, anterior, că vrea să discute, luni, cu omologul său rus, Serghei Lavrov, despre criza din Crimeea, relatează AFP, conform Mediafax.

intenţionează să îl întâlnească pe omologul său rus Serghei Lavrov săptămâna viitoare, în Europa, în cursul unei reuniuni internaţionale, la Haga

Citeşte şi: Ucraina declară Crimeea ”teritoriu ocupat temporar” şi instituie reguli speciale

Întrebat de către un jurnalist despre criza din Crimeea, Kerry a răspuns că el “crede că se va întâlni cu ministrul de Externe al Rusiei în cadrul (…) reuniunii de la Haga”, unde se desfăşoară, luni, un Summit privind Securitatea Nucleară.

Preşedintele american Barack Obama, care va fi de asemenea prezent, a invitat marţi liderii G7 şi UE să se reunească la summit pentru a discuta despe situaţia din Ucraina.

“Să sperăm că vom ştiu unde ne aflăm la acel moment”, a conchis şeful diplomaţiei americane, care-l primea la Departamentul de Stat pe vicepremierul slovac Miroslav Lajcak, totodată ministru de Externe.

Citeşte şi: Voronin: Episodul din Crimeea nu se va repeta în Transnistria

Lavrov şi Kerry s-au întâlnit şi au discutat la telefon în numeroase rânduri, în ultimele săptămâni, pe tema crizei din Crimeea, o peninsulă ucraineană pe care Moscova a alipit-o în urma unei incursiuni a forţelor ruse, urmate de un referendum.

La ultima întâlnire, vineri, la Londra, şefii diplomaţiilor americană şi rusă s-au despărţit într-un dezacord profund.

Citeşte şi: Hollande: UE anulează summitul cu Rusia din iunie

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Poliția ungară l-a arestat pe căpitanul unei nave implicată într-o coliziune pe Dunăre

Poliţia ungară a anunţat luni că l-a arestat pe căpitanul unei nave de croazieră sub pavilion elveţian implicată într-o coliziune pe Dunăre cu o...

Erdogan a decretat doliu național după moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a decretat luni o zi de doliu naţional după moartea preşedintelui iranian Ebrahim Raisi într-un accident de elicopter, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă