16.8 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialUnul dintre acuzaţiii de asasinarea unui militar la Londra se prezintă ca...

Unul dintre acuzaţiii de asasinarea unui militar la Londra se prezintă ca “soldat

Unul dintre cei doi bărbaţi acuzaţi de asasinarea cu armă albă a unui militar la Londra, Michael Adebolajo, a întrerupt în mod repetat, miercuri, şedinţa în care a compărut la tribunal,  relatează AFP, potrivit Mediafax.

El şi-a revendicat calitatea de “soldat”, după ce s-a prezentat sub numele Mujahid Abu Hamza.

Intervenţiile repetate ale tânărului în vârstă de 28 de ani, care depunea mărturie prin intermediul unei videoconferinţe din închisoarea de înaltă securitate din Belmarsh, l-au determinat pe judecătorul Nigel Sweeney să dispună întreruperea legăturii video cu tribunalul de la Old Bailey.

“Sunt un soldat, nu jurist”, a exclamat deţinutul, după ce avocatul său a acceptat diagnosticul psihiatrilor, admiţând că clientul său “nu suferă de vreo tulburare mentală” de natură să afecteze procedura.

Citeşte şi ATACUL din Londra: Al doilea suspect pentru uciderea soldatului britanic a fost inculpat

Adebolajo este acuzat, la fel ca Michael Adebolawe – de origine nigeriană şi convertit la islam, la fel ca acesta -, că a ucis un tânăr militar care se întorcea la cazarmă, pe 22 mai, într-un cartier din sud-estul Londrei.

Adebolajo, care apare de-acum în registrul tribunalului sub numele de “Mujahid Abu Hamza alias Adebolajo”, este acuzat totodată de tentativă de ucidere a unor poliţişti şi că avea asupra sa o armă de foc.

Rănit de poliţişti, care au tras asupra sa înainte să îl aresteze, tânărul are în continuare braţul imobilizat cu o atelă.

Acest proces “nu are nimic a face cu mine, chiar dacă ocup un loc în prim-planul procedurii”, a declarat el, după care s-a plâns de percheziţii corporale.

“Sunt bărbat, sunt un soldat, sunt un cetăţean britanic, iar voi nu puteţi să îmi vedeţi părţile intime”, a declarat el.

“Încetaţi să încercaţi să înăbuşiţi adevărul”, i-a replicat el judecătorului Nigel Sweeney, care i-a ordonat să înceteze să îl întrerupă.

Ulterior, încântat, i-a mulţumit “acestui bărbat cu perucă albă şi robă roşie” pentru că a ordonat să i se scoată cătuşele şi a cerut “binecuvântarea lui Allah” pentru magistrat.

Cele mai citite

FCSB a primit medaliile și trofeul de campioană a României la fotbal. Gigi Becali preocupat de parcursul echipei în cupele europene

Finanţatorul echipei de fotbal FCSB, Gigi Becali, a afirmat, sâmbătă, după partida cu CFR Cluj, pierdută cu scorul de 0-1, la finalul căruia jucătorii...

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă