17.6 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialUnirea Urziceni, oferte pentru Maftei si Zicu

Unirea Urziceni, oferte pentru Maftei si Zicu

» Directorul sportiv al Unirii Urziceni, Narcis Raducan, a discutat cu presedintele FRF, Mircea Sandu, despre posibilitatea ca ialomitenii sa dispute meciurile din Liga Campionilor in Austria, iar oficialul federatiei l-a asigurat ca ii va sprijini in demersul lor.

Unirea nu stie, deocamdata, unde va juca in Liga Campionilor, insa un singur lucru e clar: nu o poate face la Urziceni. "Inca nu s-a hotarat unde vom juca in Liga Campionilor, dar noi suntem pregatiti sa jucam in Ghencea. Regulamentul e ambiguu, dar ar fi bine sa jucam si in Austria. Am avut o discutie cu Mircea Sandu, iar dansul ne-a confirmat ca FRF ne va sprijini, in cazul in care vrem sa jucam in strainatate. Ne punem sperante in ajutorul dansilor, mai ales ca reteta financiara ar fi una extraordinara daca jucam in Austria (n.r. – austriecii ofera ialomitenilor cate 500.000 euro pentru fiecare meci disputat pe terenul lor). Domnul Mircea Sandu ne-a asigurat de tot sprijinul lui, insa cert este ca nu putem juca pe terenul nostru", a spus Raducan.
Oficialul formatiei din Urziceni a mai afirmat ca sezonul care va incepe va fi mult mai greu, mai ales ca elevii lui Dan Petrescu vor fi angrenati in trei competitii. Narcis Raducan sustine ca ialomitenii pot avea probleme, deoarece alte echipe au loturi de cate 30 sau 40 de jucatori si pot inlocui jucatorii accidentati, ceea ce nu este cazul in ceea ce priveste campioana din Urziceni.
Directorul sportiv al campioanei Romaniei a precizat ca transferul lui Sorin Paraschiv nu este inca rezolvat, dar jucatorul a fost prezent la vizita medicala pentru ca "asa este normal". Referitor la alte transferuri, Raducan a spus ca se poarta negocieri cu mai multi fotbalisti, dar nu este nimic sigur: "Zicu este unul dintre jucatorii doriti de noi, dar in cazul lui discutiile nu sunt la fel de avansate ca la Paraschiv. Oricum, sunt sanse mari ca el sa vina la noi. Mai sunt doi sau trei jucatori pe care ii monitorizam. si Maftei era pe lista lui Dan Petrescu, este un jucator care ii place. In cazul acestor jucatori, nu banii sunt problema, dar e greu de negociat pentru ei. Nu sunt jucatori la final de contract si asta conteaza, chiar daca gruparile unde sunt acum ar vrea sa ii transfere".
Jucatorii echipei Unirea Urziceni au efectuat luni dimineata vizita medicala la Institutul National de Medicina Sportiva (INMS). Noutatea de la vizita medicala a fost fundasul central sloven Boris Mijatovic, care a fost transferat de la Rudar Velenje, acesta urmand sa parafeze in curand contractul cu campioana Romaniei. De asemenea, la vizita a fost prezent si Sorin Paraschiv, care si-a reziliat contractul cu italienii de la Rimini si care este foarte aproape de un transfer la ialomiteni. Sorin Radoi si Sorin Frunza nu au fost prezenti la INMS, ei fiind invoiti.
Lotul campioanei Romaniei va pleca intr-un stagiu de pregatire la Poiana Brasov, in perioada 1-11 iulie, dupa care se va deplasa in Scotia, unde va sustine cel de-al doilea cantonament al verii si meciuri amicale cu FC Livingston, Ayr United, Celtic Glasgow si Glasgow Rangers.

» Capitanul echipei nationale a Romaniei, Cristian Chivu, crede ca este normala cererea celor din conducerea Unirii de a evolua in meciurile considerate pe teren propriu in Liga Campionilor in Austria, atat timp cat nu exista stadioane in Romania care sa satisfaca cerintele UEFA. "Daca nu avem infrastructura, e normal ca Unirea sa vrea sa joace in Austria. Este anormal ca noi nu am reusit sa construim stadioane pana acum. Speram ca prin construirea Stadionului National sa facem un prim pas si spre construirea altor stadioane. Noi n-am reusit pana acum sa construim nici o autostrada", a spus Chivu.

Bogdan Costea
Bogdan Costeahttp://bogdan-costea
Bogdan Costea, sef departament Sport
Cele mai citite

O nouă plângere la DNA pe numele lui Nicușor Dan

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, s-a prezentat, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a depune o plângere penală pe numele lui...

Evoluția îmbrăcămintei bărbătești:o călătorie prin decenii

Moda bărbaților a suferit schimbări semnificative de-a lungul deceniilor, reflectând schimbări în normele societale, influențe culturale și progrese tehnologice. De la stilurile conservatoare de...

Rețetă de mici de 1 Mai, de pe vremea bunicilor. Așa faci cei mai gustoși mititei

Ziua de 1 mai sau 1 mai muncitoresc se sărbătorește neapărat cu o porție de mici. Dacă nu vei avea unde să îi servești,...
Ultima oră
Pe aceeași temă