15.7 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUnirea Urziceni a remizat cu Zenit, scor 0-0

Unirea Urziceni a remizat cu Zenit, scor 0-0

Vicecampioana României, Unirea Urziceni, a reuşit să termine la egalitate, scor 0-0, meciul disputat, marţi, pe Stadionul “Steaua” din Bucureşti, în compania formaţiei ruse Zenit Sankt-Petersburg, în manşa întâi a turului trei preliminar al Ligii Campionilor.

Meciul a fost totuşi televizat, B1TV obţinând drepturile de transmisie cu doar câteva minute înainte de începerea partidei.

Din minutul 36, Unirea Urziceni a jucat în inferioritate numerică, după eliminarea mijlocaşului Răzvan Pădureţu, informează Mediafax.

Dominaţi de o echipă rusă superioară, ialomiţenii au avut o misiune complicată, Arlauskis şi Galamaz reuşind să blocheze atacurile lui Zenit.

În minutul 83 al partidei, suporterii echipei Zenit, prezenţi la Peluza Sud a stadionului, au aruncat cu o torţă spre fanii români din aceeaşi zonă a arenei, aceştia ripostând şi aruncând cu scaune. Timp de câteva secunde, fanii celor două echipe au aruncat cu scaune dintr-o parte în alta, însă conflictul a fost imediat aplanat, după intervenţia stewarzilor.

Antrenorul echipei Zenit, italianul Luciano Spalletti, a lăudat prestaţia Unirii Urziceni, care a obţinut o remiză albă evoluând timp de 55 de minute în inferioritate numerică.

“Un rezultat bun, am întâlnit o echipă care a luptat foarte mult, dar apoi cu avantajul de un om în plus mai bine de o repriză puteam obţine mai mult, dar adversarii s-au apărat foarte bine, mai ales în careul lor de 16 metri. Sunt o echipă experimentată, ştiu foarte bine jocul, au reuşit să facă în aşa fel încât să nu se vadă că jucau în inferioritate. Vom încerca să mergem mai departe, aşa cum jucăm mereu, la victorie. Ne-am precipitat în anumite situaţii, d-asta nu am reuşit să câştigăm acum.”, a declarat Spaletti la finalul partidei.

Tehnicianul israelian al Unirii Urziceni, Roni Levi, este nemulţumit de rezultatul de egalitate din meciul cu Zenit Sankt Petersburg, dar a ţinut să remarce dăruirea elevilor săi.

“Nu-mi place rezultatul, dar i-am văzut pe jucători dând totul pe teren, jucând bine tactic. La începutul meciului le-am spus că dacă stăm bine pe teren, 0-0 la pauză e bun şi îi putem surprinde în repriza a doua. Dar în inferioritate a trebuit să schimbăm planul, a fost dificil să mai atacăm. Nu m-a surprins Zenit. Ar fi o surpriză să ne calificăm, dar în fotbal se întâmplă surprize”, a punctat Levi.

Narcis Răducan, directorul sportiv al Unirii Urziceni, se declară mulţumit de remiza obţinută de echipa sa în faţa ruşilor de la Zenit, scor 0-0.

“Suntem mulţumiţi de acest rezultat, mai ales ţinând cont de condiţiile în care l-am obţinut. E bine că băieţii au reuşit să recupereze greşeala lui Pădureţu şi să obţină un rezultat bun. Va fi foarte greu în Rusia, dar e important că nu am primit gol astăzi. Avem şansa noastră. Mică, pentru că Zenit e mult mai puternică acasă, dar rămâne de văzut. E foarte greu să joci cu un om mai puţin din minutul 30 cu un asemenea adversar, dar şi în retur trebuie să facă un meci la fel de bun”, a spus Narcis Răducan.

Unirea Urziceni: 1. Arlauskis – 36. P. Marin, 6. Galamaz, 24. Maftei, 23. Bordeanu – 8. Paraschiv, 10. Pădureţu – 20. Marinescu, 25. Neaga (14. Rusescu ’86), 30. Frunză (11. Onofraş ’72) – 7. Bilaşco (9. Dale ’89). Antrenor: Roni Levi.

Zenit Sankt-Petersburg: 16. Malafeev – 2. Aniukov, 5. Meira, 6. Lombaerts, 14. Hubocan – 27. Denisov – 34. Bîstrov (99. Kanunnikov ’80), 18. Jirianov (17. Rosina ’59), 15. Şirokov (20. Faizulin ’70) – 10. Danny – 11. Kerjakov. Antrenor: Luciano Spalletti.

Cartonaşe galbene: Paraschiv ’26, Galamaz ’41 / Denisov ’14, Rosina ’81.

Cartonaş roşu: Pădureţu ’36.

Au arbitrat: Bruno Paixao (central) – Jose Cardinal, João Santos (asistenţi) – Bruno Esteves (rezervă) – toţi din Portugalia.

La meci au asistat circa 12.000 de spectatori, dintre care aproximativ 150 de suporteri ai formaţiei oaspete.

Meciul retur va avea loc miercuri, 4 august, de la ora 19.30, la Sankt Petersburg.

Cele mai citite

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă