1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialUngaria a construit 110 kilometri de gard din sârmă ghimpată la frontiera...

Ungaria a construit 110 kilometri de gard din sârmă ghimpată la frontiera cu Serbia

Ungaria a reuşit până acum să ridice un gard de sârmă ghimpată pe o distanţă de 110 kilometri la frontiera cu Serbia, din cei 175 de kilometric planificaţi, anunţă Ministerul Apărării de la Budapesta, conform celor relatate de ziarul Napi Gazdasag în ediţia sa de azi, şi agenţiei MTI, consemneazî Mediafax.

 

Finalizarea unui singur rând din gardul dublu de 175 de kilometri prin care Budapesta vrea să împiedice imigranţii clandestini să intre în ţară este programată la 31 august.

Locuitori de la Kelebia, un sat de frontieră şi punct de trecre, au declarat pentru ziar că practic nu au văzut niciun imigrant ilegal în zonă în ultimele două săptămâni, apreciind că gardul a contribuit la acest lucru.

Întreaga structură de metal de la frontiera cu Serbia urmează să fie finalizată până la 30 noiembre, scrie ziarul.

În total 123.000 de solicitări de azil au fost depuse în Ungaria din ianuare şi până la jumătatea lui august, de trei ori mai multe decât în tot anul 2014, scrie ziarul Magyar Hirlap în ediţia de sâmbătă, citând informaţii de la Biroul pentru Migrare BAH.

Cei mai mulţi solicitanţi de azil provin din Afganistan şi Siria, a precizat Biroul pentru publicaţie.

Biroul a aprobat, în 2015, 82 de solicitări şi a acordat protecţie în alte 206 cazuri. În total 45 de copii au fost plasaţi sub protecţie internaţională, a precizat Biroul, citând ca motive persecuţii de natură religioasă sau situaţii de război în ţara de origine.

 

Cele mai citite

Blinken apreciază că România este un partener foarte apropiat și un aliat foarte apreciat al SUA

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la...

Ciolacu, estimare optimistă privind ridicarea vizelor de SUA pentru români

Premierul Marcel Ciolacu estimează că țara noastră va intra anul viitor în programul Visa Waiver, prin care românii nu vor mai avea nevoie de...

Nu va fi niciun vot pe tema intrării în Schengen, la actualul Consiliu JAI

Consiliul JAI care se desfășoară în perioada 4 - 5 decembrie 2023 nu are pe ordinea de zi nicio discuție privind o nouă extindere...
Ultima oră
Pe aceeași temă