20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialUn ultim omagiu pentru Adrian Păunescu

Un ultim omagiu pentru Adrian Păunescu

Aproximativ 50 de localnici din comuna Bârca, unde a copilărit Adrian Păunescu, au ajuns, duminică dimineaţă, în Capitală, pentru a-i aduce un ultim omagiu poetului, al cărui trup neînsufleţit este depus la Ateneul Român, informează Mediafax.

Potrivit primarului din Bîrca, Marin Popa, oamenii au plecat în noaptea de sâmbătă spre duminică spre Bucureşti, cu un autocar.

“Am venit la Bucureşti cu câte o lumânare s-o aprindem la capul maestrului nostru, cel care a luminat atâta lume. Vom merge cu dumnealui să-l conducem pe ultimul său drum în viaţa asta. Suntem trişti, dar ne consolăm cu gândul că opera maestrului Adrian Păunescu nu va muri niciodată”, a declarat primarul Marin Popa.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu , care  s-a aflat până sâmbătă seara la sediul Uniunii Scriitorilor este depus la Ateneul Român, unde sute de persoane vin să îi aducă un ultim omagiu poetului.

Adrian Păunescu va fi înmormântat duminică, la ora 13.00, pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu din Capitală. Slujba de înmormântare, care va fi oficiată la Biserica Boteanu din Capitală va  începe la ora 11:00.

 

Cele mai citite

Irina Begu, norocoasa de serviciu. Rybakina s-a retras, iar Dodin a declarat forfait

Irina Begu a obținut o calificare fără probleme în runda a treia a turneului WTA 1.000 de la Roma, în urma abandonului franțuzoaicei Oceane...

Scurt ghid despre transportul și protecția produselor: ce cutii să alegi

Două dintre aspectele importante de care este recomandat să ții cont atunci când dorești să onorezi comenzile de produse cu succes se referă la...

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, vine în România

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, se va deplasa în România pentru o vizită de două zile, în perioada 13-14 mai 2024.  Luni, 13 mai,...
Ultima oră
Pe aceeași temă