12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUn tânăr a fost răpit şi împuşcat în pădure într-o reglare de...

Un tânăr a fost răpit şi împuşcat în pădure într-o reglare de conturi în stil mafiot

Procurorii au început o investigaţie în acest caz.

 

Un tânăr din Reşiţa, capitala judeţului Caraş-Severin, a fost răpit din oraş de către trei persoane cu cagulă pe cap.

Apoi, tânărul a fost aruncat în portbagajul unei maşini şi dus într-o pădure de la marginea Reşiţei, undeva la aproximativ opt kilometric depărtare de oraş, unde, după ce a fost bătut de către cei trei indivizi, a fost împuşcat în picior.

Totul s-a petrecut luni noapte, în jurul orei 23.00, iar tânărul spune că a fost urmărit de agresori, atunci când a ieşit afară din casă “la o mică plimbare la răcoare fiindcă temperatura este insuportabilă în apartamentele de la bloc”. Probabil speriaţi sau mulţumiţi de lecţia aplicată şi după ce l-au vazut plin de sânge, agresorii l-au urcat pe tânăr în maşină după care l-au adus şi l-au aruncat din autoturism lângă gardul Spitalului de Urgenţă din Reşiţa.

Spune că nu îi cunoaşte pe agresori 

Tânărul împuşcat spune că nu îi cunoaşte pe agresorii săi, care aveau cagule pe cap şi că nu a putut vedea numărul de înmatriculare al maşinii. Poliţiştii şi procurorii care se ocupă de acest caz spun că tânărul este extrem de speriat şi nu vrea să vorbească, pentru că se teme că va fi agresat din nou. La fel de speriaţi de cele întâmplate sunt şi prietenii lui, care spun că nu au mai auzit să se petreacă astfel de grozăvii la Reşiţa. Ei au fost chemaţi de tânăr la el la spital, care le-a cerut să nu dea prea multe amănunte jurnaliştilor care se interesează de soarta sa. Unele surse judiciare spun că, deja, autorităţile au un cerc de suspecţi.

Glonţ cu noroc

Doctorul de gardă de la Unitatea de Primire a Urgenţelor din oraşul Reşiţa, medical Emil Bunda, spune că “din fericire, glonţul i-a traversat victimei o bună bucată din muşchi pe lângă os şi a rămas în picior. Mai departe se vor ocupa chirurgii de acest caz”. După ce starea tânărului a fost stabilizată, el a fost tratat şi acum se simte mai bine, spun angajaţii Spitalului de Urgenţă din Reşiţa.

Poliţiştii au fost sesizaţi de medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor şi au preluat cazul, iar tânărul este internat în secţia de Chirurgie, pentru că dimineaţă medicii vor încerca să-l opereze pentru a-I scoate glonţul. “Deja acestuia i-au fost luate mai multe declaraţii chiar pe patul de spital iar poliţia a deschis o anchetă. De mare importanţă în desfăşurarea anchetei este tipul armei şi al glonţului folosit”, spun surse judiciare. De această anchetă ar urma să se ocupe şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. 

Care ar putea fi motivele agresiunii?

Deocamdată, declaraţiile oficiale ale autorităţilor nu lasă să se întrevadă motivele reale ale agresiunii. Există suspiciunea că tânărul agresat ar fi făcut datorii către un grup criminal organizat, care ar fi încercat să îl determine prin această răfuială în stil mafiot să achite banii. De asemenea, o altă ipoteză ar fi legată de existenţa mai multor grupări de trafic de ţigări, dinspre Serbia spre România, grupări care s-ar afla în conflict. Potrivit specialiştilor în combaterea criminalităţii, din cauza apropierii sale faţă de graniţa cu Serbia, Reşiţa este un oraş cu un potenţial criminogen însemnat.

Cele mai citite

Dan Podaru și-a depus oficial candidatura pentru Primăria Sectorului 1

Dan Podaru, fost consilier local PNL, a anunţat, joi, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al Sectorului 1 din partea Partidului Ecologist...

Iohannis are nevoie să cumuleze pensia cu salariul de la stat, pentru că mai are doar jumătate de an concediu plătit

Ilustrație: Marian Avramescu Primul meditator al țării, președintele Klaus Werner Iohannis, și-a depus cererea de pensionare ca profesor, deblocând după aproape treizeci de ani...

Dan Podaru și-a depus oficial candidatura pentru Primăria Sectorului 1

Dan Podaru, fost consilier local PNL, a anunţat, joi, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al Sectorului 1 din partea Partidului Ecologist...
Ultima oră
Pe aceeași temă