16 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUn student aflat în cercetare, în Munții Retezat, a fost mușcat de...

Un student aflat în cercetare, în Munții Retezat, a fost mușcat de o viperă. Salvatorii au ajuns la el după trei ore

Un student în vârstă de 27 de ani, care făcea activităţi de cercetare în Munţii Retezat, a fost muşcat de o viperă, luni seara. Salvatorii au reușit să ajungă la victimă după ce au mers trei ore pe jos, i-au administrat serul antiviperin şi au transportat-o la Spitalul din Deva, potrivit Mediafax.

Luni seara, în jurul orei 21.00, ISU Hunedoara a fost solicitat să intervină pentru salvarea tânărului muşcat de viperă.

„La faţa locului s-a deplasat un echipaj al Serviciul Judeţean Salvamont Hunedoara format din cinci salvatori montani. De asemenea, la faţa locului a fost direcţionat şi un echipaj SMURD – Terapie Intensivă Mobilă. Din cauza accesului foarte dificil, echipajele s-au deplasat pe jos, neputându-se face accesul cu autoturisme, astfel că salvatorii au ajuns la victimă după ce au mers aproximativ trei ore”, a precizat ISU Hunedoara.

Salvatorii l-au găsit pe tânărul de 27 de ani conştient, fiind muşcat de viperă la nivelul gleznei. Studentul a fost transportat cu targa de echipajul Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara şi predat echipajului SMURD. După ce i-a fost administrat serul antiviperin şi a fost stabilizat hemodinamic, tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean Deva.

„Recomandăm pe această cale persoanelor care desfăşoară activităţi în zonele montane să acorde maximă atenţie regulilor specifice de protecţie, cu atât mai mult cu cât în aceste zone accesul este dificil, iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate şi după o perioadă mai mare de timp", se arată în comunicatul ISU Hunedoara.

Săptămâna trecută, un cioban de 65 de ani a fost muşcat de viperă în Retezatul Mic, în zona Soarbele, fiind necesară intervenţia elicopterului SMURD pentru salvarea lui.

Cele mai citite

Cristiano Ronaldo le-a luat fața lui Messi și Mbappe! CR7 este cel mai bine plătit sportiv al planetei

Pentru a patra oară în carieră, Cristiano Ronaldo ocupă primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi ai planetei, stabilit de revista economică...

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă