27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialUn român a fost declarat nevinovat după ce a stat la închisoare...

Un român a fost declarat nevinovat după ce a stat la închisoare un an în Franţa pentru abuz sexual

Un român suspectat că a abuzat sexual o persoană cu handicap mintal, în vârstă de 50 de ani, din Cagnes, a fost eliberat de către Tribunalul corecţional din Grasse (Franţa) la sfârşitul săptămânii trecute, după ce a stat în detenţie un an, relatează Nice Matin în pagina electronică, potrivit Mediafax.

rVasilică, un om al străzii de origine română, a fost reţinut, fiind suspectat că a încercat pe 4 iunie 2010 să o violeze pe Marie-Charlotte, care suferă de handicap mintal, în apartamentul ei.

Bărbatul a susţinut în faţa Tribunalului corecţional din Grasse că pe 4 iunie 2010, în timp ce consuma bere în Piaţa De Gaulle din Cagnes-sur-Mere, a fost invitat de Marie-Charlotte să facă un duş la ea pentru că era murdar. “Nu mi-am dat seama că avea dificultăţi”, a declarat bărbatul.

La ora 20.45, vecina de palier a lui Marie-Charlotte a auzit-o strigând, înainte de a se ascunde în casa sa complet dezbrăcată. Ea a susţinut, foarte şocată, că a fost victima unei tentative de viol. În apartament poliţiştii au găsit o pereche de foarfece şi un slip de bărbat.

În timp ce dosarul era pe punctul de a fi clasat, după 14 luni, la Marseille, un bărbat (Vasilică) a fost reţinut pentru furt. Potrivit ADN-ului prelevat, acesta era proprietarul slipului uitat pe 4 iunie 2010 la Cagnes-sur-Mer.

În timp ce Vasilică a răspuns cu nu a încercat să o violeze, Marie-Charlotte s-a contrazis în declaraţii. Viceprocurorul Parvine Derivery a admis: “În mod evident ceva s-a întâmplat în acea zi. Ce? Nu ştim” şi, respingând cererea, a îndemnat la “înţelepciunea Tribunalului”.

În cele din urmă, avocatul apărării a solicitat şi a obţinut eliberarea clientului său care a stat 12 luni în închisoare (între care şase pentru pedeapsa aplicată de Tribunalul din Marsilia).

Cele mai citite

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Cod galben de inundații pe râuri din 12 județe, până mâine la prânz

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii, valabilă până joi la prânz pe râuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă