30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialUn pui de urs rătăcit în localitatea Sărata a fost tranchilizat şi...

Un pui de urs rătăcit în localitatea Sărata a fost tranchilizat şi transportat la Comăneşti

Un pui de urs rătăcit în localitatea Sărata, situată la trei km de municipiul Bacău, a fost tranchilizat şi transportat, miercuri seara, la Comăneşti, pentru a fi eliberat într-o pădure, relatează Agerpres.

Sesizaţi de săteni, la faţa locului au sosit jandarmii, care au asigurat paza zonei unde se afla animalul dezorientat şi au cerut sprijinul Serviciului de Gestionare a Câinilor Comunitari Bacău, care are în dotare un pistol cu tranchilizant.

'Serviciul nostru este singurul autorizat în zona municipiului Bacău pentru asemenea situaţii. După tristul eveniment de la Sibiu, când un urs pătruns în oraş a fost împuşcat mortal stârnind emoţii, am spus că suntem pregătiţi pentru situaţii de acest gen. Azi am dovedit-o. O echipă alcătuită din medicul veterinar al adăpostului de câini, trăgătorul şi alţi doi lucrători, s-a deplasat de urgenţă la faţa locului. Împreună cu echipaje ale jandarmeriei şi ocolului silvic, am reuşit să izolăm ursuleţul de zonele populate, trecând apoi la tranchilizarea, cu două doze, şi capturarea lui. Nimeni nu a fost rănit', a declarat pentru AGERPRES Dinu Păncescu, şeful Serviciului de Gestionare a Câinilor din cadrul primăriei Bacău.

Potrivit acestuia, puiul de urs 'se află în siguranţă, urmând a fi relocat chiar în această noapte (miercuri spre joi-n.r.) într-o pădure din zona Comăneşti'.

Deocamdată nu se ştie cum a ajuns puiul de urs în preajma municipiului Bacău. S-a declanşat o anchetă la care participă silvicultori şi Asociaţia Vânătorilor din judeţul Bacău.

Anul trecut, în luna decembrie, silvicultorii băcăuani au monitorizat şi apoi îndepărtat un urs care pătrunsese în curţile unor săteni din localitatea Pălădeşti, comuna Gârleni.

În judeţul Bacău, potrivit statisticii Romsilva, ar trăi circa 170-200 de exemplare de urs, în special în zonele de munte. În sezonul de vânătoare de anul trecut, s-a aprobat eliminarea a 15 exemplare. Acestea coboarau la şes din zona muntoasă a judeţului în căutare de hrană.

Cele mai citite

Șefii apărării din Rusia și din SUA au stabilit primele dialoguri

Șefii apărării din SUA și Rusia, Lloyd Austin și Andrei Belousov, au vorbit ieri la telefon, într-un dialog neobișnuit între cele două mari puteri...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...
Ultima oră
Pe aceeași temă