30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialUn profesor din Sântu Gheorghe este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale...

Un profesor din Sântu Gheorghe este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă de 12 ani

Profesorul predă la Liceul de Artă “Plugor Sandor” din Sfntu Gheorghe. El este acuzat că a întreţinu relaţii sexuale cu o elevă de 12 ani.

Poliţia a început o anchetă şi până la finalizarea cercetărilor, profesorul a fost suspendat din funcţie. Eleva a fost supusă unor expertize medico-legale.

Acesta este al doilea scandal sexual din învăţământ din această toamnă. La începutul lunii noiembrie, un profesor de la Liceul Jean Monnet din Capitală a fost acuzat că a violat o elevă, în timpul unei excursii la Predeal.

Profesorul acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă de 12 ani a fost reclamat pentru o faptă petrecută în urmă cu doi ani, potrivit unor surse oficiale, citate de Medafax.

Surse din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că eleva care l-a reclamat pe profesor are acum 14 ani.

Potrivit aceloraşi surse, fapta pentru care eleva l-a reclamat pe profesorul de la Liceul de Artă “Plugor Sandor” din municipiul Sfântu Gheorghe s-ar fi consumat în urmă cu doi ani, când fata avea 12 ani.

Sursele citate nu au putut spune, deocamdată, de ce eleva a reclamat fapta abia acum.

Adjunctul şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, comisar şef de poliţie Silviu Stoenescu, a declarat că profesorul va fi audiat miercuri, iar eleva va fi consultată la Medicina Legală.

Potrivit adjunctului IJP Covasna, din declaraţiile minorei a reieşit că actul sexual nu a avut loc în incinta şcolii.

Un profesor de la Liceul de Artă “Plugor Sandor” din municipiul Sfântu Gheorghe a fost suspendat din activitate după ce pe numele lui a fost depusă la Poliţie o plângere potrivit căreia bărbatul ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Covasna, Dumitru Ungureanu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că o minoră a depus la Poliţia municipală Sfântu Gheorghe o plângere potrivit căreia un adult a întreţinut sexuale cu ea.

“O minoră acuză un adult că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu ea. Facem cercetări să vedem dacă cele reclamate se adeveresc sau nu”, a spus Dumitru Ungureanu, fără o oferi alte detalii.

Potrivit unor surse locale, persoana adultă acuzată este un profesor de la Liceul de Artă “Plugor Sandor” din Sfântu Gheorghe.

Şefa Inspectoratului Judeţean Şcolar (ISJ) Covasna, Keresztely Irma, a confirmat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că cel acuzat este un profesor, care ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o elevă.

Keresztely Irma a spus că profesorul a fost suspendat din activitate, ca prima măsură.

“Deocamdată profesorul nu poate fi acuzat de vinovăţie, până nu se elucidează cazul, dar ca prima măsură el a fost suspendat din activitate”, a afirmat Keresztely Irma.

Potrivit acesteia, părinţii elevei au depus o plângerea la conducerea Liceului de Artă “Plugor Sandor”, care a anunţat şi Inspectoratul Şcolar.

 

 

Cele mai citite

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă