16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUn polițist și un jandarm, acuzați că au OMORÂT în bataie un...

Un polițist și un jandarm, acuzați că au OMORÂT în bataie un om, au fost condamnați cu SUSPENDARE

Un poliţist de la Transporturi Feroviare Braşov şi un jandarm de la Gruparea Mobilă ”Burebista” au fost condamnați la trei ani de închisoare cu suspendare, informează Mediafax.

Cei doi au fost acuzați că, în ianuarie 2013, au bătut un bărbat în apropierea Gării Braşov, apoi l-au abandonat în boscheţi, acesta decedând la spital.

Tribunalul Braşov i-a condamnat pe poliţistul Liviu Andrei Iordache şi pe jandarmul Traian Octavian Dăsculţu la trei ani de închisoare cu suspendare cu termen de încercare de opt ani, pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte.

Sentinţa instanței, dată în 19 noiembrie, nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

În noaptea de 21 spre 22 ianuarie 2013, poliţistul şi jandarmul au bătut crunt un bărbat de 47 de ani, pe care apoi l-au abandonat în zona Pasajului Trudor Vladimirescu din Parcul Tractorul, de lângă Gara Braşov. Bărbatul a zăcut două zile în boscheţi, în frig, fiind găsit în final de un cetăţean care a chemat ambulanța. Victima a fost transportată la spital, unde a fost audiată de procurori de două ori.

După patru zile de la internare, în 28 ianuarie, bărbatul a murit la spital, iar în 1 februarie Parchetul Tribunalului Braşov a început urmărirea penală pe numele polițistului și jandarmului.

În urma incidentului, jandarmul de la Gruparea Mobilă nu a mai fost lăsat să participe la misiuni de ordine publică şi i-a fost retrasă muniţia din dotare. La rândul său, poliţistul de la Transporturi Feroviare şi-a dat demisia după ce a început urmărirea penală pe numele lui.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

„Libertate” deschide ediția 2024 a Festivalului de Film Românesc în Israel

„Un adevărat tur de forță al cinematografiei românești în Israel” – astfel a caracterizat directorul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv evenimentul cel...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă