16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialNou termen în dosarul Gala Bute: Elena Udrea, rămâne sub control judiciar

Nou termen în dosarul Gala Bute: Elena Udrea, rămâne sub control judiciar

UPDATE: Elena Udrea va fi judecată în continuare sub control judiciar în dosarul “Gala Bute”, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) i-a respins cererea de ridicare a măsurii preventive, relatează Mediafaxhttp://mediafax.ro

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată la aceeași instanță.

Elena Udrea a declarat marţi, la ICCJ, că a cerut ridicarea controlului judiciar în dosarul “Gala Bute” pentru că vrea să ducă o viaţă normală, să nu mai fie urmărită şi fotografiată de presă şi paparazzi, spunând că, în România, orice om care are un telefon mobil devine un paparazzo.

—–

Elena Udrea s-a prezentat, marți, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde este programat un nou termen al dosarului “Gala Bute”, în care este judecată pentru fapte de corupție. 

La intrare în sediul instanței, Udrea nu a dorit să facă declarații presei.

Citește și: Udrea, la primul termen în dosarul Gala Bute. Ce a declarat deputata la ieşirea de la ICCJ

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul “Gala Bute”, fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

Citește și: DNA: Udrea ar fi primit 900.000 euro cash în Gala Bute

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Elena Udrea, Rudel Obreja și Tudor Breazu au primit arest la domiciliu în acest dosar, iar Gheorghe Nastasia și Ștefan Lungu au control judiciar.

Cele mai citite

Unirea Shopping Center: Inima Comercială a Bucureștiului

Situat în centrul vibrant al Bucureștiului, Unirea Shopping Center nu este doar un simplu centru comercial, ci o emblemă a orașului, fiind unul dintre...

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit. Tradiții și obiceiuri

Astăzi este Vinerea Mare, ziua în care Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, a fost răstingnit pe cruce și a fost dus în mormânt. Conform...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...
Ultima oră
Pe aceeași temă