11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUn nou atac al lui Mihail Gorbaciov: Putin vrea să rămână la...

Un nou atac al lui Mihail Gorbaciov: Putin vrea să rămână la putere

Primul secretar general al Uniunii Sovietice l-a acuzat pe premierul Vladimir Putin de sete de putere şi autocraţie în stil sovietic.

„Sunt îngrijorat de acţiunile partidului Rusia Unită, condus de Putin, şi de ceea ce face guvernul său” – a declarat el într-un interviu pentru publicaţia germană Der Spiegel, preluat de Inosmi.ru. Gorbaciov a comparat chiar partidul domnului Putin cu fostul Partid Comunist din Era Sovietică.

„Ei (oamenii din partidul lui Putin n.r.) doresc să păstreze un oarecare status -quo, dar demersurile
lor nu aduc niciun progres. Dimpotrivă, aceste acţiuni ale partidului ne trag ireversibil înapoi, în trecut”, crede fostul lider sovietic. La 80 de ani, fostul secretar general al Partidului Comunist din URSS a declarat că susţine doar o mică parte din acţiunile lui Putin. El a mai adăugat că i-a cerut premierului să nu candideze pentru preşedinţia Rusiei în alegerile din martie anul viitor pentru a face loc unor „forţe proaspete” la conducerea Federaţiei Ruse.

Putin vrea să rămână la putere, dar avem nevoie de un nou suflu în politica internă pentru a rezolva în cele din urmă problemele noastre curente privind sistemul educaţional, accidentele grave care s-au întâmplat în spitale şi sărăcia cruntă din unele regiuni.”, consideră Mihail Gorbaciov.
Cu toate că Vladimir Putin nu a anunţat dacă va candida pentru preşedinţie, comportamentul său din ultimele luni, demonstrează dorinţa de a câştiga teren politic şi de a se impune în faţa potenţialilor contracandidaţi.

Pe de altă parte, liderii partidului Rusia Unită au criticat dur acţiunile lui Gorbaciov. Ei şi-au manifestat dezacordul faţă de declaraţiile lui cu privire la premier şi politica acestuia, considerând că liderul sovietic nu este în măsură să dea lecţii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă