-1.1 C
București
miercuri, 1 februarie 2023
AcasăSpecialFOTO. De ce a angajat un muzeu din Rusia o pisică

FOTO. De ce a angajat un muzeu din Rusia o pisică

Muzeul de istorie şi artă Serpukhov, din Rusia, a decis, de 1 aprilie, să facă oamenii să creadă că o pisică a aplicat pentru un loc de muncă în cadrul instituției. Este vorba despre Maray, o pisică prietenoasă, mare şi portocalie, care hoinăreşte prin muzeu încă din 2014, scrie Mashable.com.

Potrivit conducerii muzeului, ideea s-a născut ca o glumă de 1 aprilie. Una dintre angajate a scris un articol despre pisică pe site-ul instituţiei. Apoi,  l-a trimis presei locale, cu precizarea că Maray a depus o cerere de angajare la muzeu, dar instituţia nu are un loc de muncă vacant pentru ea.

Presa nu a înţeles gluma și ziarele s-au umplut de titluri care susţineau că muzeul a angajat o pisică. Apoi, instituţia a primit o mulţime de solicitări pentru reportaje, de la tot felul de posturi locale şi naţionale. În urma acestei presiuni mediatice, gluma a devenit realitate: candidatura pisicii Maray a fost aprobată, iar acum este portarul muzeului.

Între sarcinile pisicii, se numără primirea oaspeţilor şi întâmpinarea fiecărui vizitator.

Maray vine la serviciu exact la ora 9,00, ca orice alt angajat, spun reprezentanţii muzeului. Se aşază la intrare, miaună către vizitatori şi le arată politicos direcţia. Ia prânzul la ora 13,00, după care patrulează pe holuri timp de o oră. Ziua sa de muncă se încheie la ora 17,00.

Seara, se retrage la o cabană din curtea muzeului, unde se odihneşte şi savurează plata zilei sale de muncă: peşte şi chiftele.

Vizitatorii muzeului sunt încântaţi de noul portar şi toţi vor să-l fotografieze.

Deschideți galeria foto pentru a vedea poze cu pisica Maray. 

Cele mai citite

Alertă de poluare cu produse petroliere pe râul Argeș

O posibilă poluare cu produse petroliere s-a produs, marți, pe râul Argeș. Miroase puternic a petrol și se observă dâre de combustibil pe câțiva...

Ucraina a protestat la adresa Ungariei cerând să înceteze „retorica anti-ucraineană”

Ucraina a protestat marţi pe lângă ambasadorul Ungariei cu privire la comentariile "dispreţuitoare" făcute de premierul ungar Viktor Orban şi le-a cerut autorităţilor de...

49 de copii s-au înecat în Pakistan după ce o barcă plină cu oameni s-a răsturnat într-un lac

49 de copii s-au înecat în Pakistan după ce o barcă supraîncărcată s-a răsturnat într-un lac. Cadavrele învăţătoarei şi ale căpitanului au fost scoase...
Ultima oră
Pe aceeași temă