12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUn inspector rus a înghiţit banii primiţi mită

Un inspector rus a înghiţit banii primiţi mită

Un inspector al poliţiei ruse, prins în flagrant în timp ce lua mită, s-a închis în maşina sa, a rupt bancnotele şi le-a înghiţit, a anunţat vineri Comitetul de anchetă responsabil cu investigaţiile, transmite AFP, citat de Mediafax.

Scena s-a petrecut la 9 martie, la Ptişcevo, o localitate din regiunea Saratov, situată la 720 de kilometri sud-est de Moscova.

Inspectorul Zaharov i-a dat întâlnire unui bărbat căruia îi promisese că îi va restitui permisul de conducere, suspendat pentru încălcarea Codului rutier, în schimbul unei mite în valoare de 15.000 de ruble (375 de euro).

Dar inspectorul era urmărit de anchetatorii anticorupţie. După ce şi-a dat seama de acest lucru, el a “blocat uşile maşinii, a rupt bancnotele şi le-a mâncat”, a afirmat Comitetul de anchetă.

Funcţionarul este acum anchetat pentru corupţie, un delict pentru care riscă să fie condamnat la închisoare.

Corupţia endemică din Rusia afectează în mod deosebit poliţia.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a făcut din lupta anticorupţie una dintre priorităţile sale de când a fost ales, în 2008.

El a denunţat în ianuarie progresele limitate înregistrate în acest domeniu şi a anunţat înăsprirea legislaţiei.

O treime dintre actele de corupţie din Rusia sunt comise de poliţişti, potrivit statisticilor oficiale.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă