13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialUn experiment eşuat a băgat în spital cinci copii la Moscova

Un experiment eşuat a băgat în spital cinci copii la Moscova

O explozie în urma căreia au suferit şase persoane, cinci dintre acestea fiind copii, a avut loc astăzi la Muzeul de Ştiinţă şi Tehnică “Sfera” din capitala Rusiei. Autorităţile locale au menţionat că nu este vorba de niciun act terorist.

În urma unui experiment cu substanţe chimice active, a explodat un bec cu reactiv chimic. Studentul la Politehnica, în vârstă de 23 de ani care făcea turul muzeului cu un grup de elevi a făcut un experiment cu “flacără rece”. În timpul experimentului ceva nu a mers bine , afirmă reprezentantul poliţiei moscovite. “Fie nu s-au respectat normele de protecţie a muncii, fie din alte cauze tehnice s-a întâmplat această explozie, au suferit şase persoane”, declară acesta.

Studentul este singurul care a avut arsuri grave pe mâini, iar ceilalţi şase turişti s-au otrăvit cu monoxid de carbon în urma exploziei. Copiii au fost transportaţi la spital cu elicopterele Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă (MSU).

La locul accidentului lucrează personalul MSU şi o echipă de investigaţie pentru a clarifica motivul exploziei. Potrivit versiunii preliminare, studentul de la Universitatea Politehnica a încurcat substanţele, a declarat directorul adjunct al Ministerului Afacerilor Interne din Moscova, Anatol Kostin. El a adăugat că incidentul poate fi urmărit penal în temeiul art. 218 din Codul penal (Încălcarea regulilor de utilizare a explozivilor, inflamabilelor şi focurilor de artificii).

Tot astăzi s-a descoperit un obiect ciudat în coşul de gunoi din staţia de metrou Şelkovskaia. Una din intrările în metrou a fost închisă, poliţia a ajuns la locul faptei, dar nu a evacuat populaţia. Serviciul de presă al metroului a menţionat doar că “Poliţia a găsit un obiect ciudat şi se efectuează cercetări în această privinţă”.
Potrivit Lifenews.ru, conţinutul pachetului din coşul de gunoi a explodat în decursul zilei, însă nu au fost victime. Oficialităţile refuză să comenteze acest incident. Mai mult decât atât, în conformitate cu rapoartele ulterioare ale organelor de drept, nici nu a existat o astfel de explozie în Moscova.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă