15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialUn deputat ucrainean afirma ca Iuscenko a planificat o lovitura de stat...

Un deputat ucrainean afirma ca Iuscenko a planificat o lovitura de stat militara

O lovitura de stat militara este planificata in Ucraina, a anuntat intr-un comunicat biroul de presa al deputatului ucrainean Vadim Kolesnicenko, membru al Partidului Regiunilor, relateaza Ukrainian News Agency, preluata de Mediafax.

"O lovitura de stat militara este planificata in Ucraina (…), iar pregatirile pentru rasturnarea ordinii constitutionale sunt intr-un stadiu activ si practic", a precizat biroul de presa, citandu-l pe Kolesnicenko.

Potrivit aceleiasi surse, deputatii blocului Ucraina Noastra – Autoapararea Populara sustin ca presedintele Victor Iuscenko va dizolva in orice caz Parlamentul, mai ales daca este formata o coalitie parlamentara care contravine intereselor sale.

Potrivit biroului de presa, intalnirea de la 8 septembrie a presedintelui Iuscenko cu generali de armata la Cartierul General al Fortelor Armate si recenta promovare a catorva ofiteri din armata la gradul de general sugereaza ca exista planuri si intelegeri pentru provocarea unui conflict intre Fortele Armate si societate, cu scopul obtinerii unor avantaje politice.

"A existat o tentativa in mai anul trecut pentru a instaura pacea si stabilitatea in Ucraina. In acea perioada, ei au inceput sa trimita militari la Kiev pentru motive neintemeiate. Presedintele a avut nevoie de ei in acel moment pentru a-si pastra functia. In prezent, ii este din nou frica de a pierde puterea", a precizat comunicatul.

Biroul de presa mentioneaza ca Iuscenko va reusi cu dificultate sa-si impuna ideile din pricina sprijinului pe care il care in randul populatiei.

"Prin savarsirea actiunilor anticonstitutionale, el va fi cel mai probabil destituit decat sa instaureze un regim prezidential", este mentionat in comunicat.

In acest sens, Kolesnicenko i-a sfatuit pe militarii ucrainieni sa nu permita sa fie atrasi in jocuri politice.

Anterior, Iuscenko si-a exprimat increderea ca actuala criza politica din tara se poate rezolva prin negocieri intre fortele politice.

Cele mai citite

COTAR cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cere eliminarea amendamentelor pentru coplată din Legea RCA şi demiterea vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF),...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă