16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialUn colt de Serbie in mijlocul Timisoarei

Un colt de Serbie in mijlocul Timisoarei

Deschis recent pe locul fostului "Palace", restaurantul "Taverna sarbului" a reusit, in scurt timp, sa se faca remarcat in peisajul restaurantelor centrale. Aceasta in mare masura datorita specificului sau traditional sarbesc. In primul rand, comunitatea sarba, destul de numeroasa, din oras gaseste aici locul ideal pentru un pranz sau o cina "ca la mama acasa". La fel de bine insa, aici intalnesti timisoreni curiosi sa guste din produsele traditionale sarbesti, dar si turisti straini, atrasi de ineditul mancarurilor si al ambiantei.
Daca muzica este un punct de atractie pentru clienti, in schimb se poate afirma ca amenajarea interioara putea sa fie realizata intr-o alta maniera. Mesele de lemn masiv si scaunele sunt asezate "ca la cantina", ceea ce mai scade un pic din asteptarile pe care le poti avea de la un restaurant totusi de lux. In plus, sala de mese, imensa, putea fi eventual compartimentata, pentru a nu da senzatia ca te afli intr-una din celebrele locuri in care luau masa, pe vremuri, muncitorii din fabrici si uzine.
Trecand succint in revista meniul, dar nerespectand tabieturile unei mese obisnuite, sa spunem ca majoritatea clientilor "Tavernei" apreciaza in mod deosebit deserturile, foarte variate si realizate cu gust. Apoi, mezelurile specifice sarbilor, de la carnatii de casa la muschiuletul afumat pus pe gratar sau purceii de lapte la rotisor, asezonati cu salata de ardei copti fac deliciul gurmanzilor. Preturile pot fi considerate, in comparatie cu alte restaurante situate in centrul orasului, destul de mari, dar compenseaza prin faptul ca portiile sunt suficiente pentru a te satura. Meniurile sunt concepute in asa fel incat pot fi combinate foarte usor.
Dupa masa, se poate servi aici toata gama de bauturi alcoolice, de la bere la vin si la alte licori fine. Preturile bauturilor sunt comparativ egale cu cele practicate de celelalte localuri din zona centrala a Timisoarei. Poate tocmai de aceea multi timisoreni aleg sa stea la o bere la "Taverna", sa asculte muzica populara sarbeasca si sa scape, la orele amiezii mai cu seama, de aglomeratia din barurile din oras.
Un lucru care functioneaza ireprosabil in "Taverna sarbului" este servirea. Ospatarii si bucatarii se "misca" foarte repede, chelnerii sunt serviabili si amabili, ceea ce confera un punct in plus pentru un restaurant aflat, totusi, abia la inceput de drum in peisajul localurilor de lux din Timisoara.

Cele mai citite

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...
Ultima oră
Pe aceeași temă