12.4 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialUn britanic a fost arestat, după ce a tras în aer pentru...

Un britanic a fost arestat, după ce a tras în aer pentru a speria nişte copii romi

Un vânător din Marea Britanie a fost arestat după ce a tras un foc de avertisment pe deasupra capetelor unor copii romi, care intraseră pe terenul său, relatează Daily Telegraph, citat de Newsin.

În zilele dinainte de incident, Christopher Bayfield, în vârstă de 40 de ani, a reclamat mai multe spargeri şi intrări ilegale pe terenul lui din satul Swavesey, districtul Cambridgeshire (centrul ţării).

Joi, el s-ar fi dus, înarmat, să verifice de unde se aud nişte zgomote ciudate. Bărbatul ar fi văzut doi copii romi, un băiat şi o fetiţă, printre copacii din grădina sa şi a tras un foc de armă în aer, pentru a-i determina să fugă.

Tatăl băiatului a sesizat poliţia şi a spus că fiul său a intrat pe terenul vânătorului, pentru a aduna gărgăriţe.

Bayfield a fost arestat şi interogat de poliţie, după care a fost eliberat pe cauţiune.

Potrivit vecinilor, peste 1.000 de nomazi, cu 200 de rulote, s-au instalat pe un teren din apropiere de locuinţa vânătorului, pentru a participa la Festivalul bisericii rome a luminii şi vieţii. Evenimentul a fost organizat cu acceptul proprietarului terenului viran.

Mai mulţi vânzători s-au plâns că romii fură de pe rafturi, mai mulţi copaci au fost distruşi, iar persoane neidentificate au urinat pe maşini.

Cele mai citite

De la Expoziția Dali, la spiritul “vitraliului în 8”

În toiul unui Florar (cum i se mai zice popular lunii mai), am uitat să ne bucurăm ochii și să ne fericim sufletul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă