23.4 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialUn bărbat din Plovdiv susţine că l-a recunoscut pe presupusul complice al...

Un bărbat din Plovdiv susţine că l-a recunoscut pe presupusul complice al atacului de la Burgas

Un bărbat din Plovdiv, oraş situat în sudul Bulgariei, l-a recunoscut pe presupusul complice al autorului sinucigaş comis la 18 iulie la Burgas împotriva unui autocar plin cu turişti israelieni, relatează marţi site-ul Novinite.com, citat de Mediafax.

Potrivit martorului citat, bărbatul din imaginea computerizată publicată de Ministerul de Interne este un bulgar care are legături cu persoane ce promovează islamul radical. Poliţia investighează acest nou indiciu, potrivit postului privat de televiziune bTV.

Cetăţeanul din Plovdiv susţine că a lucrat cu presupusul complice timp de cinci ani şi l-a recunoscut în fotografia distribuită în ziare.

Aşim Asan nu îşi aminteşte numele fostului său coleg dar susţine că acesta este un bulgar din districtul Goţe Delcev din sud-vestul ţării. El susţine că suspectul are legături cu persoane care predică islamul radical şi care cumpără şcoli în Munţii Rodopi.

“Cumpără şcoli, construiesc moschei. În principal localnicii sunt cei care organizează lucrurile – musulmani de origine slavă, romi, turci, nu contează … Ei sunt la comandă în unele sectoare şi asigură circualţia banilor”, afirmă acesta.

Asan este unul dintre liderii cartierului de romi Stolipinovo din Plovdiv, potrivit cotidianului Trud. El are o fundaţie şi numele lui a fost implicat în mod repetat în scandaluri. În prezent, Asan ispăşeşte o pedeapsă cu închisoarea la Plovdiv.

Poliţia din Plovdiv a declarat că Agenţia de Stat pentru Securitate Naţională (DANS) verifică orice indiciu cu privire la atacul terorist.

Cele mai citite

Câte statui ale Ungariei a ridicat, din bani publici, Ilie Bolojan la Oradea

Baronul liberal de Oradea, Ilie Bolojan, în prezent președinte al Consiliului Județean Bihor, a ajuns mare vedetă națională când a demontat statuia lui...

PRO TV nu va mai transmite partidele din Champions League, Europa League şi Conference League

Drepturile TV pentru difuzarea meciurilor din cupele europene pentru perioada următoare, până în 2027, au fost achiziționate și atribuite pentru piața din România. Această...

Meniul la prânzul din familia Ceaușescu

Despre meniul familiei Ceaușescu s-au spus multe. Ba că era unul elitist, alcătuit din delicatese, ba dimpotrivă, că era unul simplu. În continuare...
Ultima oră
Pe aceeași temă