16.1 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialUn bărbat a fost reținut, după ce a primit 50.000 de euro...

Un bărbat a fost reținut, după ce a primit 50.000 de euro să facă trafic de influență la CAB

Un bărbat judecat pentru corupţie a fost reţinut de procurorii DNA, joi, după ce, când se afla în arest preventiv, a promis unei persoane că va interveni în favoarea acesteia la judecători ai Curţii de Apel Bucureşti, în schimbul a 50.000 de euro, primiţi ulterior, după eliberare, transmite Mediafax.

În luna august, Victor Aurel Şirgher se afla în arest preventiv la Penitenciarul Prahova, măsura preventivă fiind dispusă într-un dosar în care acesta a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în iulie, pentru trafic de influenţă.

Potrivit anchetatorilor, el i-a promis unui alt bărbat aflat în arest, care l-a denunţat ulterior, că în schimbul a 50.000 de euro va interveni în favoarea acestuia pentru a fi eliberat, folosindu-se de o presupusă influenţă asupra unor judecători ai Curţii de Apel Bucureşti.

După ce a fost eliberat din penitenciar, în 4 septembrie 2014, Şirgher s-a dus la locuinţa bărbatului de la care ceruse banii, unde i-a pretins soției acestuia cei 50.000 de euro.

Marţi, Victor Aurel Şirgher s-a întâlnit cu femeia respectivă la o benzinărie din București, unde a primit cei 50.000 euro ceruţi.

"Cu această ocazie, inculpatul a întocmit un înscris denumit 'chitanţă', prin care a atestat o situaţie falsă, respectiv faptul că a primit, cu titlu de împrumut, suma de 50.000 euro de la soția denunțătorului. La aceeași dată, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului fiind găsite suma de 50.000 euro și înscrisul întocmit de către acesta", mai spun anchetatorii.

Şirgher, care este acuzat de trafic de influență şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată, va fi prezentat Tribunalului Capitalei, vineri, cu propunerea de arestare preventivă.

În acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă