21.3 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialUn bărbat a deschis focul asupra ambasadei SUA din Sarajevo

Un bărbat a deschis focul asupra ambasadei SUA din Sarajevo

Un bărbat care a tras focuri de armă automată în apropierea ambasadei Statelor Unite la Sarajevo a fost rănit şi arestat vineri după-amiază în cursul unei operaţiuni a poliţiei, a anunţat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Irfan Nefici, citat de AFP, preluată de Mediafax.

“Persoana care a tras cu ajutorul unei arme automate a fost rănită şi arestată în cadrul operaţiunii poliţiei. După ce a primit îngrijiri medicale la faţa locului, această persoană a fost spitalizată”, a declarat Nefici pentru postul naţional de televiziune BHT.

Purtătorul de cuvânt nu a precizat dacă tirurile de armă erau îndreptate împotriva ambasadei Statelor Unite.

“Un bărbat, membru al mişcării wahhabite, în vârstă de aproximativ 40 de ani, a tras cu un Kalaşnikov asupra ambasadei americane”, a indicat anterior postul naţional de radio, care anunţase că atacatorul a fost ulterior ucis cu focuri de armă.

Ambasada americană a confirmat anterior pentru AFP că s-a produs un incident.

“Putem confirma că un incident s-a produs în faţa ambasadei. Ambasada este închisă şi aşteptăm ca poliţia să securizeze sectorul”, a declarat un purtător de cuvânt al ambasadei, Sanja Pejcinovici.

“Mai multe patrule de poliţie au fost trimise la faţa locului. Doi poliţişti au fost răniţi, unul la picior şi celălalt la cap”, a mai relatat postul de radio.

Un martor, Jasminka Fisic, care se afla în apropierea reprezentanţei diplomatice, situată în centrul oraşului, a declarat prin telefon pentru AFP că tot sectorul este blocat. “Se văd multe maşini de poliţie care se îndreaptă în direcţia ambasadei”, a afirmat ea.

Cele mai citite

Numărul pensiilor speciale, în creștere în luna aprilie

Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane comparativ cu luna anterioară,...

Mamele cu copii ar putea ieși mai devreme la pensie

Mai mulţi parlamentari de la PNL au depus la Senat un proiect de lege pentru modificarea art.51 alin.(1) din Legea nr.360/2023 privind sistemul public...

Florinel Coman, după ce FCSB a cucerit primul titlu din ultimii 9 ani: „E un moment unic care va rămâne în inima mea”

FCSB a învins-o pe Farul cu 2-1, sâmbătă seara, pe Arena Națională, și a cucerit un nou titlu după 9 ani de așteptare. La...
Ultima oră
Pe aceeași temă