36.4 C
București
sâmbătă, 2 iulie 2022
AcasăSpecialUn avocat din Baroul Galaţi, trimis în judecată pentru şantaj, fals şi...

Un avocat din Baroul Galaţi, trimis în judecată pentru şantaj, fals şi uz de fals

Un avocat din Baroul Galaţi a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub control judiciar, el fiind acuzat că i-a înscenat unei femei două procese civile cu scopul de a continua o relaţie sentimentală cu aceasta. Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie de la Galaţi l-au trimis în judecată pe Valentin-Marius Lupu sub acuzaţiile de şantaj, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată. 

În rechizitoriul întocmit în cauză se arată că în perioada martie – septembrie 2015, inculpatul, în calitate de avocat în cadrul Baroului Galaţi, a depus la o instanţă de judecată mai multe documente falsificate chiar de el prin care i-a înscenat unei femei două procese civile în care un aşa-zis creditor fictiv să o cheme în judecată pentru constatarea existenţei unui împrumut. 

Procurorii spun că avocatul a falsificat inclusiv înscrisuri oficiale aparent emise de instanţa de judecată. 

"Prin această conduită infracţională, inculpatul a urmărit să continue o relaţie sentimentală cu persoana respectivă, în contextul în care aceasta ar fi apelat la serviciile sale de asistenţă juridică", explică DNA. 

Potrivit comunicatului, în contextul în care femeia în cauză nu era interesată de serviciile juridice oferite de inculpat şi nici de începerea unei noi legături sentimentale cu acesta, avocatul i-a transmis, în perioada 7 – 17 decembrie 2015, mai multe mesaje tip SMS sau afişate pe uşa locuinţei ce conţineau ameninţări cu acte de violenţă şi chiar cu moartea, dacă nu va achita către aşa-zisul creditor presupusa datorie care fusese treptat majorată până la 25.000 euro. 

"Respectivele ameninţări i-au produs persoanei respective o incontestabilă stare de temere, constrângerea neavând scopul de a o determina pe aceasta să plătească suma respectivă de bani, ci, speriată cu eventuale acte grave de violenţă şi pusă în postura aparentă de a plăti prin constrângere cei 25.000 euro, aceasta să apeleze la serviciile de asistenţă juridică ale inculpatului Lupu Valentin – Marius. Ulterior, inculpatul urma să deturneze respectivul prilej (în mod insidios creat de el) pentru a determina persoana respectivă să accepte iniţierea cu el a unei noi relaţii sentimentale", arată DNA. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Galaţi, cu propunere de a se menţine măsura preventivă a controlului judiciar. 

Cele mai citite

Românii care merg în Bulgaria trebuie să știe că s-au actualizat taxele de drum

În Bulgaria, începând cu luna iulie, au intrat în vigoare noi prevederi referitoare la taxele de drum (TOLL) pentru circulaţia autovehiculelor de transport marfă...

Cât mai așteaptă camioanele care ies din România pe la Giurgiu

Camioanele care ies din România prin PTF Giurgiu au de aşteptat 90 de minute controlul de frontieră din cauza numărului mare de astfel de...

Trupele armate ucrainene au curățat Insula Șerpilor de ce lăsaseră trupele ruse

Unităţi ale forţelor armate ucrainene au încheiat operaţiunea de curăţare în Insula Șerpilor de echipamente şi armament lăsate în urmă de trupele ruse după...
Ultima oră
Pe aceeași temă