20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăSpecialUn avocat din Baroul Galaţi, trimis în judecată pentru şantaj, fals şi...

Un avocat din Baroul Galaţi, trimis în judecată pentru şantaj, fals şi uz de fals

Un avocat din Baroul Galaţi a fost trimis în judecată de procurorii DNA, sub control judiciar, el fiind acuzat că i-a înscenat unei femei două procese civile cu scopul de a continua o relaţie sentimentală cu aceasta. Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupţie de la Galaţi l-au trimis în judecată pe Valentin-Marius Lupu sub acuzaţiile de şantaj, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate în formă continuată. 

În rechizitoriul întocmit în cauză se arată că în perioada martie – septembrie 2015, inculpatul, în calitate de avocat în cadrul Baroului Galaţi, a depus la o instanţă de judecată mai multe documente falsificate chiar de el prin care i-a înscenat unei femei două procese civile în care un aşa-zis creditor fictiv să o cheme în judecată pentru constatarea existenţei unui împrumut. 

Procurorii spun că avocatul a falsificat inclusiv înscrisuri oficiale aparent emise de instanţa de judecată. 

"Prin această conduită infracţională, inculpatul a urmărit să continue o relaţie sentimentală cu persoana respectivă, în contextul în care aceasta ar fi apelat la serviciile sale de asistenţă juridică", explică DNA. 

Potrivit comunicatului, în contextul în care femeia în cauză nu era interesată de serviciile juridice oferite de inculpat şi nici de începerea unei noi legături sentimentale cu acesta, avocatul i-a transmis, în perioada 7 – 17 decembrie 2015, mai multe mesaje tip SMS sau afişate pe uşa locuinţei ce conţineau ameninţări cu acte de violenţă şi chiar cu moartea, dacă nu va achita către aşa-zisul creditor presupusa datorie care fusese treptat majorată până la 25.000 euro. 

"Respectivele ameninţări i-au produs persoanei respective o incontestabilă stare de temere, constrângerea neavând scopul de a o determina pe aceasta să plătească suma respectivă de bani, ci, speriată cu eventuale acte grave de violenţă şi pusă în postura aparentă de a plăti prin constrângere cei 25.000 euro, aceasta să apeleze la serviciile de asistenţă juridică ale inculpatului Lupu Valentin – Marius. Ulterior, inculpatul urma să deturneze respectivul prilej (în mod insidios creat de el) pentru a determina persoana respectivă să accepte iniţierea cu el a unei noi relaţii sentimentale", arată DNA. 

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Galaţi, cu propunere de a se menţine măsura preventivă a controlului judiciar. 

Cele mai citite

Cele mai aglomerate Vămi în weekendul prelungit de Sfânta Maria

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost ieri, 13 august, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire,...

Cele mai aglomerate Vămi în weekendul prelungit de Sfânta Maria

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost ieri, 13 august, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire,...

Avertizare de inundații, pe râuri din șase bazine hidrografice

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râurile mici din bazinele hidrografice Vişeu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă