21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăSpecialPilotul avionului care a aterizat, sâmbătă, forţat pe un câmp din Alba...

Pilotul avionului care a aterizat, sâmbătă, forţat pe un câmp din Alba a murit

UPDATE Duminică, 16.20: Pilotul avionului de mici dimensiuni care a aterizat forţat în Alba a murit, duminică, la spital, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Mureş, Mariana Moldovan Negoiţă, a declarat că pilotul a murit duminică la orele prânzului. Sursa citată a spus că bărbatul a murit din cauza multiplelor traumatisme pe care le-a suferit.

Pilotul care a murit este Zaharia Groza, un important om de afaceri din Alba Iulia, administrator al firmei ”7 Uşi”, societate comercială care produce uşi, în special pentru locuinţe.

Localnicii îl ştiau ca fiind un pasionat al zborului şi de multe ori îl vedeau cu avionul său personal survolând cerul pe raza judeţului Alba.

De asemenea, fiul acestuia a anunţat, duminică, într-o postare pe o reţea de socializare, că tatăl său a murit: ”De astăzi tata Zary este cu Domnul. Vă rog să vă rugaţi pentru mama şi familia noastră”.

Bărbatul era un pilot experimentat, însă a mai fost implicat într-un accident similar, cu patru ani în urmă. Atunci a aterizat forţat în comuna Ciugud, din judeţul Alba, aproape de râul Mureş şi a scăpat doar cu o fractură la mână.


Un avion de mici dimensiuni a aterizat forţat pe un câmp deschis, în apropierea localităţii Vinţu de Jos din judeţul Alba. La faţa locului s-au deplasat o autospecială de stingere incendii cu modul de descarcerare, un echipaj de prim ajutor SMURD şi o ambulanţă de terapie intensivă SMURD, potrivit Mediafax.

”Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că în aeronavă se afla doar pilotul, conştient, dar cu diferite leziuni”, arată sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al ISU Alba, Alina Mărescu, a declarat că din informaţiile existente în acest moment a reieşit că pilotul a suferit fracturi la glezne, însă viaţa nu îi este pusă în pericol.

Pilotul a fost extras din avion şi urmează să fie dus la o unitate spitalicească.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, colonelul Cornel Oprişa, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pilotul avionului este un bărbat în vârstă de 60 de ani din Alba Iulia.

”Are politraumatism, ambele picioare sunt fracturate, fractură deschisă la glezne şi la nivelul feţei. I se acordă primul ajutor de către terapie intensivă mobilă cu medic şi aşteptăm să vină elicopterul SMURD. Este un avion uşor, cu două locuri, dar era numai această persoană era înăuntru”, a spus colonelul Oprişa.

Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă