27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialVIDEO O nouă tragedie în Mexic: Două cutremure de 5,8 şi 6,1...

VIDEO O nouă tragedie în Mexic: Două cutremure de 5,8 şi 6,1 grade au zguduit țara sâmbătă

UPDATE 17.45: Un al doilea cutremur de 5,8 grade s-a produs, sâmbătă, la ora locală 5.38 (13.38, ora României), la adâncimea de 74 de kilometri, epicentrul fiind în zona Paredon, în sudul Mexicului.

Epicentrul noului seism, care s-a produs la ora 12.53 GMT, a fost localizat în statul Oaxaca din sudul Mexicului, a precizat institutul, care estimase intițial că acest cutremur a avut magnitudinea de 6,4.

Noul seism, al cărui epicentru a fost mai îndepărtat față de capitală în comparație cu cel al cutremurului din 19 septembrie, a fost resimțit în Ciudad de Mexico, însă Protecția Civilă a anunțat că nu au fost raportate deocamdată pagube materiale.

Luis Felipe Puente, directorul național al Protecției Civile, a publicat un mesaj pe Twitter: "Pentru moment, nicio pagubă nu a fost raportată. Ne vom continua activitatea de supraveghere".

În capitala Ciudad de Mexico, operațiunile de căutare a eventualilor supraviețuitori, efectuate într-un ritm susținut în ultimele patru zile, au fost întrerupte în momentul activării alertei de cutremur, care i-a scos pe mulți rezidenți din casele lor. Unii dintre ei, încă traumatizați după cutremurul de marți, nu și-au ascuns sentimentele de teamă și îngrijorare.

Alerta a fost ridicată în Ciudad de Mexico după aproximativ o oră de la producerea seismului.


Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade pe scara Richter, la o adâncime de 32 de kilometri, s-a produs, sâmbătă, în sudul Mexicului. Este al treilea seism puternic care lovește Mexicul în ultimele două săptămâni.

Seismul s-a resimţit până în capitala Ciudad de Mexico, unde oamenii au ieşit în fugă din clădiri. În acest moment, nu există informaţii despre eventuale victime sau pagube materiale.

Este al treilea seism major care zguduie Mexicul în ultimele două săptămâni. Pe 8 septembrie a avut loc un cutremur de 8,1 magnitudine în urma căruia au murit aproape 100 de oameni. Iar pe 19 septembrie, Mexicul era lovit din nou de un devastator seism de 7,1 magnitudine, produs la suprafaţă. Aproape 300 de morţi, mii de răniţi şi sute de clădiri distruse este bilanţul mişcării telurice de marţi.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă