14.5 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialUltima oră: Parlamentul ucrainean A DECIS DEMITEREA PREŞEDINTELUI

Ultima oră: Parlamentul ucrainean A DECIS DEMITEREA PREŞEDINTELUI

Update: Parlamentul ucrainean a decis, sâmbătă, demiterea preşedintelui Viktor Iankovici şi convocarea de alegeri prezidenţiale anticipate pentru 25 mai, conform agenţiei Interfax.

Preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a afirmat sâmbătă la televiziune că nu intenţionează să-şi dea demisia, relatează AFP şi Reuters.

”Nu am intenţia să-mi dau demisia”, a declarat Ianukovici, denunţând ceea ce el a numit ”o lovitură de stat în Ucraina”.

Iniţial, presa a relatat că preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, a promis că îşi va da demisia, promisiune făcută în timpul unei conversaţii telefonice cu unul dintre liderii opoziţiei, Arseni Iaţeniuk, a anunţat deputatul de opoziţie Mikola Katerinciuk, citat de France Presse.

‘Iaţeniuk a cerut, în numele Maidanului (centrul contestării populare îndreptate împotriva puterii, n.r.), ca Ianukovici să îşi dea demisia. Ianukovici a promis să facă acest lucru. Aşteptăm şi confirmarea scrisă’, a declarat Katerinciuk în faţa presei.

Cele mai citite

Decretele semnate de Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 30 aprilie 2024, următoarele decrete: Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 70/2023...

Dan Petrescu, back in business! „Bursucul” s-a întors oficial la CFR Cluj. „Gata cu vorba, acum la treabă”

Deși stabilise să o preia pe CFR Cluj din sezonul următor, Dan Petrescu a revenit pe banca tehnică a grupării din Gruia mai devreme...

SUA vrea să construiască un debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar

Costul estimat de armata americană pentru construirea unui debarcader în largul Fâşiei Gaza pentru livrarea de ajutor umanitar a crescut la 320 de milioane...
Ultima oră
Pe aceeași temă