11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialUE este pregătită să ancheteze violenţele din Ucraina

UE este pregătită să ancheteze violenţele din Ucraina

Uniunea Europeană este pregătită să susţină reformele constituţionale în Ucraina şi să contribuie la anchetarea violenţelor, a anunţat Catherine Ashton, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, potrivit Mediafax.

“Avem capacitatea de a oferi susţinere”, a declarat Ashton într-o conferinţă de presă organizată după întrevederea pe care a avut-o cu preşedintele Viktor Ianukovici.

“Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a pune capăt crizei politice din Ucraina. Vreau să văd o accelerare a eforturilor; trebuie să facem mai mult”, a spus Ashton.

Opoziţia proeuropeană din Ucraina solicită modificări constituţionale pentru limitarea atribuţiilor preşedintelui, în contextul negocierilor pentru depăşirea gravei crize politice. Opoziţia cere ca preşedintele să nu mai poată decide numirea prim-ministrului şi a guvernatorilor regionali.

Ucraina se confruntă cu o criză politică fără precedent după ce Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat, în noiembrie, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană, preferând apropierea de Rusia. Protestele s-au intensificat de aproximativ trei săptămâni, în contextul adoptării unor legi care permiteau dispersarea brutală a manifestaţiilor. Legile controversate au fost ulterior abrogate.

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă